Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Sport PRIZNANJE Podijeli

Želimir Feitl jedan od ovogodišnjih dobitnika Nagrade Milan Neralić Hrvatskog olimpijskog odbora

Ovo je bilo drugo izdanje spomenute nagrade koja se dodjeljuje pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj sporta na lokalnoj razini.

Želimir Feitl, predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije, jedan je od ovogodišnjih dobitnika Nagrade Milan Neralić, koju Hrvatski olimpijski odbor dodjeljuje pojedincima i udrugama zaslužnima za razvoj sporta na lokalnoj razini.

Svečanost dodjele održana je jučer u zagrebačkom hotelu Westin, a uz Feitla nagradu su dobili i Mladen Klasić iz Zajednice športskih udruga Križevci, Stjepan Fotivec iz Športske zajednice Krapinsko-zagorske županije, Boris Gotal iz Zajednice sportskih udruga grada Ivanca i jedina udruga – Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, u čije je ime nagradu primio njezin predsjednik Veljko Karabaić. Svi dobitnici priznanja istaknuli su zahvalu HOO-u zato što je prepoznat i nagrađen njihov rad u sportu u malim sredinama.

Bilo je to drugo izdanje nagrade koju je inicirao voditelj HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta Siniša Krajač, a nazvana je po prvom Hrvatu sa statusom olimpijca i prvom Hrvatu osvajaču olimpijske medalje, Slunjaninu Milanu Neraliću (bronca u mačevanju na Olimpijskim igrama u Parizu daleke 1900. godine). Ocjenjivačko povjerenstvo i ove godine su činili Mladen Pavićević, Darko Ivošević, Mario Meštrović, Zvjezdana Tuma-Pavlov, Ante Tanfara, Sanda Čorak i Siniša Krajač.

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša u uvodnoj je riječi naglasio važnost održavanja ovog događaja u ova ‘normalno-nenormalna vremena’ jer su sportski djelatnici na lokalnoj razini podnijeli najveći teret krize u sportu uslijed pandemije koronavirusa.

– Velik broj ljudi volonterski radi u sportu na lokalnoj razini, što znači bez nagrade i ikakve naknade, samo za opće dobro svoje zajednice i dobrobit ove zemlje. U pripremi je studija o ekonomskom doprinosu volontera u sportu i ona će pokazati koliko je novčani ekvivalent njihove uloge fascinantan. Ovom prigodom zahvaljujem i Hrvatskoj vladi, koja je, uz posredovanje i ovdje nazočnog državnog tajnika za sport Tomislava Družaka, prepoznala potrebu stati uz sport u najtežim trenucima za sustav sporta. Malo koja djelatnost može se pohvaliti da će joj sustav bez velikih problema preživjeti ovu godinu.

Urednica Ninna Lara Vidaković na svečanosti je predstavila monografiju HOO-ova Ureda za programe lokalnog sporta, koju su dobili svi nazočni.

Pročitajte i ovo

KARATE

Petra Stojković se okitila broncom u kategoriji mlađih seniorki na Prvenstvu Hrvatske u Rijeci