Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  21C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Sport JOŠ ČETIRI GODINE Podijeli

Želimir Feitl još četiri godine na čelu Zajednice športova Karlovačke županije

Za potpredsjednike su, na prijedlog predsjednika, izabrani Marko Benić iz Duge Rese, Željko Šančić iz Karlovca i Željko Tonković iz Ogulina.

KARLOVAC – Želimir Feitl još četiri će godine biti na čelu Zajednice športova Karlovačke županije.

Na večerašnjoj Izbornoj skupštini, održanoj u Sportskoj dvorani, bio je jedini kandidat za predsjednika u novom mandatu, u tajnom je glasovanju dobio povjerenje 37 od ukupno 41 prisutnog skupštinara pa će na čelu krovne županijske sportske organizaciji biti do 2024. godine.

U kratkom predstavljanju svog programa uoči glasovanja naglasio je da sredstva s kojima raspolaže ZŠKŽ nisu dovoljna za sve potrebe u sportu, ali da se nada poboljšanju u tom segmentu. Za jedan od glavnih ciljeva svog novog mandata postavio je izradu Strategije razvoja sporta Karlovačke županije, a glavna vizija mu je da se do 2024. godine najmanje 25% građana uključi u sportske aktivnosti. Nastavit će suradnju s Karlovačkom županijom i Hrvatskim olimpijskim odborom, od kojeg su u proteklom mandatu za projekte povukli 534 tisuće kuna. Iako je pandemija koronavirusa proračun ZŠKŽ-a u 2020. godini srezala za gotovo 50%, vjeruje da će godina biti završena u pozitivi.

Feitl i predstavnik ZŠKŽ-a u Skupštini HOO-a

Kod izbora predstavnika ZŠKŽ-a u Skupštini HOO-a za riječ se javio predsjednik krovne ogulinske sportske organizacije Željko Tonković i kazao da nigdje u Statutu ne stoji da su se kandidature za tu poziciju trebale predati danas do 12 sati te da bi kandidat, uz Želimira Feitla, trebao biti i Miljan Vorkapić. Međutim, Željko Šančić je ispred radnog predsjedništva pojasnio da su sportske zajednice dobile dopis u kojem je stajalo da se kandidature zaprimaju do danas u podne te je glasovanjem odlučeno da je jedini kandidat za to mjesto stari/novi predsjednik Feitl, koji je potom i potvrđen s 38 glasova.

Za tri potpredsjednička mjesta predsjednik Feitl je predložio Marka Benića, predsjednika Športske zajednice Duga Resa, Željka Šančića, predsjednika Karlovačke športske zajednice, i Željka Tonkovića, predsjednika Sportske zajednice grada Ogulina. Benić i Tonković izabrani su sa 40, a Šančić s 38 glasova skupštinara.

Na prijedlog skupštinara, a da bi se ubrzao proces izbora, za članove Upravnog i Nadzornog odbora glasovalo se javno u paketu. U novi Upravni odbor, uz predsjednika, jednoglasno su izabrani Boris Grgurić, Tomislav Kuzman, Snježana Podvinski, Marina Starešinčić, Nikica Sminderovac, Ivona Škalamera i Zdravko Štedul, dok će u novom Nadzornom odboru sjediti Marijana Graho Bačurin, Dario Keča, Vesna Pogačić, Iva Zlatić i Branko Šavor.

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Unatoč uvjerljivom porazu, trener Keča zadovoljan izdanjem ‘školarki’ protiv jake Trešnjevke