Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Županija DOBRO JE ČINITI DOBRO Podijeli

Želite volontirati u karlovačkoj bolnici? Moguće jest, treba se javiti i potpisati ugovor

Gdje će se volontiranje obavljati, ovisi o potrebama bolnice

U turbulentnim vremenima u kojima živimo svako malo po društvenim mrežama mogu se pročitati poruke kako bi bilo dobro da se bar na trenutak ode u bolnice i tamo pomaže osoblju, ali i pacijentima.

Istražili smo stoga je li to uopće moguće, primaju li se volonteri u karlovačku bolnicu i što treba učiniti.

Kako sada stvari stoje, u bolnici nema volontera, odgovara nam pomoćnica ravnatelja bolnice za kvalitetu zdravstvene zaštite dr. Samija Ropar. Navodi da ih nema jer bolnica nije dobila upite o volontiranju niti od građana, a niti od udruga građana.

Kako je objasnila, svi koji su zainteresirani za volontiranje u bolnici mogu tu svoju želju realizirati temeljem Zakona o volonterstvu. Treba se, objašnjava dr. Ropar, obratiti pravnoj službi karlovačke bolnice, pa potpisati ugovor o volontiranju, a onda i doista pomagati odnosno volonirati u ovoj zdravstvenoj ustanovi i to prema potrebama same bolnice.

Volontiranje u bolnici doista jest iskustvo kao nikad prije i zapravo je srž kvalitetne zajednice, a osim što čini dobro za izgradnju psihe i suosjećajnosti, ujedno je i ruka pomoći onima kojima to doista treba.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Dario Mrzljak još četiri godine na čelu Nogometnog saveza Karlovačke županije