Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život PRESTIŽNA NAGRADA Podijeli

Žitna lađa Zora nagrađena za žensku poduzetničku inicijativu “ODVAŽNA”

Zajedno s još četiri tvrtke godinu dana imat će financijsku i stručnu potporu

Karlovačka žitna lađa Zora jedna je od pet ženskih poduzetničkih incijativa u Hrvatskoj koje su dobile potporu tvrtki IKEA Hrvatska i Mastercard.

Radi se o programu ekonomskog osnaživanja “ODVAŽNA” kojeg su IKEA i MAstercard pokrenuli u suradnji sa Zakladom SOLIDARNA i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR).

Žitna lađa Zora odnosno tvrtka Aurora Colapis, koja je osnovano kroz projekt Žitni put te upravlja žitnom lađom  bila je jedan od 120 prijavljenih projekata. U finalu je projekt bio među 25, a potom je izabran i među pet ženskih ženskih poduzetničkih inicijativa koje će tijekom sljedećih godinu dana dobiti financijsku te stručnu potporu u obliku mentorske i edukativne podrške.

Četirima od njih dodijeljene su donacije u ukupnom iznosu od 250.000 kn, a jedan projekt je dobio podršku tvrtke IKEA u obliku dobavljačkog ugovora.

Žitna lađa Zora posjetiteljima omogućava turističke izlete po Kupi, učenje o povijesti Karlovačkog Pokuplja te kušanje jedinstvenih lokalnih proizvoda. Projekt ‘Zora’, koji doprinosi oživljavanju ovog ruralnog područja, pokrenula je Jasmina Cvetković sa svojih pet prijateljica, a donacija u sklopu programa Odvažna pomoći će im u unaprjeđenju prodajnih i promotivnih aktivnosti.

Namjera je programa ODVAŽNA mentorskim i edukativnim aktivnostima, kao i novim prilikama za poslovno umrežavanje, dodatno podržati dobitnice, ali i svih 25 finalistkinja natječaja.

Nagradu je u ime Aurore Colapis d.o.o. preuzela Nikolina Belančić Arki, jedna od pokretačica projekta žitne lađe.

Pročitajte i ovo

STVARAJU

Mladi karlovački filmaši u Gunji i Njemačkoj