Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  15C° Ozalj

 • weather-image

  14C° Slunj

Županija ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA Podijeli

Živi zid bez maski. Vučić: Radite cirkus, ili maske ili u drugu prostoriju

Od 35 vijećnika samo dvoje nije imalo maske

Nakon mjeseci online zasjedanja Županijska skupština se konačno održava u punom sastavu uživo i to u restoranu Kristal, kako bi bilo mjesta za distancu. No, dvoje vijećnika Živog zida nisu htjela staviti maske na lica pa su otišli iz dvorane.

Nakon što je predsjednik Skupštine Ivan Vučić pitao načelnika Stožera civilne zaštite Josipa Ribara, koji je vijećnike izvjestio o epidemiološkoj situaciji u županiji, trebaju li maske ili ne, a Ribar potvrdio da su obavezne u zatvorenom prostoru, vijećnici Živog zida zamoljeni su da ili stave maske ili presele u drugu prostoriju.

-U slučaju da netko ovdje danas bude zaražen epidemiolozi neće odrediti mjeru samoizolacije onima koji su imali maske, naglasio je Ribar.

– Molim ili maske ili preko u drugu sobu i gledajte sjednicu Županijske skupštine. Kad budete  budete raspravljali možete doći za govornicu bez maske. Radite cirkus, nadovezao se Vučić.

Bolarić otišla sa sjednice, Jarnević je prati iz druge dvorane

Vijećnica bez maske Anita Bolarić je objasnila da ima astmu, koristi pumpicu i ne može disati ispod maske. Vijećnik Filip Jarnević je jednostavno ne želi staviti. – Zašto moramo imati maske ako ih vi svi nosite. Zaštićeni smo, rekao je.

Dok je Bolarić sjednicu napustila, prozvavši Skupštinu za diskriminaciju, Jarnević je otišao u prostoriju pored i sjednicu prati sam, online. U dvorani se pojavio ponovno bez maske u trenutku kada je na aktualcu postavljao pitanja.

Preostala dvojica vijećnika Živog zida, Goran Glavurtić i Čedomir Tatalović nose maske.

Pročitajte i ovo

ČESTITAMO

Ozaljčani pobjednici tradicionalnih sportskih igara danas na Jarunu