Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Karlovac NEKA INSTITUCIJE RADE Podijeli

Živi zid kazneno prijavio čelnike karlovačkog HDZ-a zbog parkinga: Karlovačka FIMI media

Sumnjaju da se iz vrha karlovačkog HDZ-a naređivalo ostalim osumnjičenima da dio gotovinskih sredstava naplate parkinga koji se prikuplja putem parkirnih aparata ne prijavljuju kao prihod nego da se on donosi na neutvrđeno mjesto radi financiranja HDZ-a i drugih osoba

Kandidat Živog zida za dogradonačelnika Karlovca Marijan Fudurić, koji je dio proteklog mandata proveo u Gradskom vijeću, jučer je podnio kaznenu prijavu protiv čelnika karlovačkog HDZ-a.

Kako je danas rekao ispred Palače pravde u Karlovcu, temelj za prijavu je postojanje osnovane sumnje da su se organizirali i vodili zločinačko udruženje. A sve zbog naplate parkiranja koja je unatrag četiri godine prešla iz ruku privatnika u ruke gradske tvrtke Mladost.

Mladost i ostale gradske tvrtke Fimi media karlovačkog HDZ-a

-Iz godine u godinu smanjivali su iznos ugovorene naknade, a u proračun Grada Karlovca se uplaćivao iznos manji od ugovorenog da bi konačno za 2020. te unaprijed za 2021. apsolutno isključili naknadu. Znači, tim poslom Karlovac uprihodi 0 kuna, pojašnjava Fudurić.

On je kao gradski vijećnik postavljao pitanja gradonačelniku i tražio odgovore zbog čega Mladost ne uplaćuje naknadu za poslove naplate parkiranja u gradski proračun. Pitao ga je i zašto nije aktivirao zadužnicu od 400.000 kuna odmah nakon nedospijeća prve uplate. Nije ih dobio niti od njega niti od gradskih pročelnika.

Tek, ugovor s Mladosti je ostao na snazi, a tvrtka na kraju oslobođena plaćanja naknade, tvrdi Fudurić u svojoj kaznenoj prijavi.

-Očigledno je da ovdje Mladost uz ostale gradske firme, karlovačkom HDZ-u služi kao osobni bankomat, one su Fimi media karlovačkog HDZ-a.

“Dio gotovinskih sredstava završio na neutvrđenom mjestu”

Fudurić tu ne staje sa svojim sumnjama koje je i naveo u kaznenoj prijavi.

-Postoji opravdana sumnja da se radi o smišljenom zločinačkom udruženju koje je započelo s radom polovicom 2016. godine, a sve u cilju nepripadne imovinske koristi u svrhu financiranja HDZ-a i drugih osoba. Te da su osobe, iz vrha karlovačkog HDZ-a, naređivale ostalim osumnjičenima da dio gotovinskih sredstava naplate parkinga koji se prikuplja putem parkirnih aparata ne prijavljuju kao prihod nego da se on donosi na neutvrđeno mjesto radi financiranja HDZ-a i drugih osoba, rekao je Fudurić.

-Sve ovo baca ogromnu sumnju da jednostavno sav taj novac, prihod od naplate parkinga u gradu Karlovcu nestaje. Kada je 2020. u zadnjem slučaju došlo do toga da grad ne traži više ništa od Mladosti, čovjek bi pomislio – besplatan parking je u Karlovcu. Nitko ne naplaćuje pa naravno da ni grad ne dobiva ništa. Ali, to je apsurdna situacija, u pet godina prihod od parkiranja je sličan, a Grad danas dobiva 0 kuna, dodao je predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić koji je danas došao podržati Fudurića.

Gdje je 9 milijuna kuna?

Za koliko je novca oštećen gradski proračun ne zna, ali misli da se radi o milijunskim iznosima.

-Grubom računicom godišnje bi se od naplate parkiranja trebalo uprihoditi između 10 i 12 milijuna kuna, ali koliko znam zadnju godinu oni su prikazali nekih 3 milijuna kuna. Nema još završnog izvješća, ali imam nekih naznaka da je to oko 3 – 3,5 milijuna kuna. To znači da je 9 milijuna kuna nestalo. A gledajte i da se na tržištu može dobiti tri milijuna kuna izračunajte koliko je u ovih šest godina oštećen proračun Grada Karlovca, a da nitko za to nije odgovarao.

-Htio bih pozvati građane da podupru našu listu i kandidate kako gradske firme ne bi više bile bankomat, zaključio je Sinčić.

Pročitajte i ovo

KNJIGA O POVIJESTI

Predstavljena monografija “Stotridesetsedma”: Brigada koja je držala potez od Korane do Kupe