Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Karlovac HAPPY BIRTHDAY Podijeli

Zorin dom sutra slavi 125. rođendan

Zorin dom je hram karlovačke kulture

Zorin dom u Karlovcu sutra slavi 125. rođendan.

Dana 27.studenog davne 1892.godine karlovački su trgovci odlučili izgraditi hram svome zboru, ali Zorin dom je postao i do danas ostao hram karlovačke kulture. U Zorin domu rođendan slave već nekoliko dana, a danas je i glavna proslava.

Svi ansambli, Prvo hrvatsko pjevačko društvo Zora, Dramski i Baletni studio koji ove godine također slave svoj 65 godišnji jubilej, Dječji zbor Zorice te profesionalni ansambl, predstavit će svoj rad u programu “Naših prvih 125” koji počinje večeras u 20 sati.

-Svih pet naših sastavnica pokazat će dio svog rada i na najbolji način se zahvaliti svima koji su doprinijeli u ovih 125 godina da opstane ne samo zgrada nego i svi oni umjetnici koji su afirmirali Karlovac kao jedno značajno kulturno središte u Hrvatskoj, najavljuje ravnatelj Srećko Šestan.

Prije neformalnog dijela programa Šestan i djelatnici Zorin doma odat će počast čovjeku kojeg smatraju zaslužnim za razvoj Dramskog studija.

– Tom prilikom bit će svečano otkrivena bista dramskog pedagoga i redatelja Berislava Frkića. Ako još tome dodamo da mu je taj 27.11. kad je Zorin otvoren i smrtni dan, onda je to znakovito. Možemo to shvatiti da je ustvari stvarno utkao kompletnog sebe u djelatnost karlovačke kulture, Zorin doma i Dramskog studija.

Bista će biti otkrivena na pozornici, ali svoje stalno mjesto imat će u foajeu kazališta.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Pet novooboljelih u Karlovačkoj županiji – 3 mladića i žena iz Karlovca i 1 stranac