Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija OTPREMNINA Podijeli

ŽUC će Turkoviću isplatiti 32.500 kuna otpremnine

Odluka o novom ustroju donijeta je 23. kolovoza

Nakon što je u Županijskoj upravi za ceste Karlovac ukinuto radno mjesto savjetnika na kojem je bio zaposlen Stjepan Turković, a novo radno mjesto nije mu ponuđeno, Turković će iz ove ustanove otići s otpremninom u iznosu od 32.500 kuna.

Potvrdili su nam to u Županijskoj upravi za ceste odgovarajući na naš upit.

O reorganizaciji rada ŽUC-a još je proljetos govorio i ravnatelj Darko Bebić pa je i ovo ukidanje radnog mjesta dio upravo te reorganizacije.Podsjetimo, tada je u intervjuu za Radio Mrežnicu izjavio:

– U mom planu rada je i sondiranje ljudskih resursa, sigurno je da nakon nekog vremena i analize planiram donijeti modificiran raspored istih i radnih zadaća na određenim pozicijama.

U ŽUC-u otklanjaju pomisao da je do ove odluke došlo zbog ljetošnje priče u kojoj je spominjano Turkovićevo ime. Naime, da je taj događaj bio razlog otkazu, vrlo vjerojatno bi uslijedio sudski proces, a onda je još vjerojatnije da bi ga ŽUC izgubio, a troškovi bi bili znatno veći.

Upravno vijeće 23. kolovoza donijelo je ovu odluku, potvrdili su nam, a radi se o izmjeni unutarnjeg ustroja ustanove, a stupila je na snagu kroz 8 dana.

-Tako je, između ostalog, donesena odluka o ukidanju radnog mjesta-savjetnik ravnatelja, iz organizacijskih razloga, navode nam u ŽUC-u i nastavljaju da je “sukladno tome, donesena je Odluka o poslovno uvjetovanom otkazu za radnika koji je bio zaposlen na radnom mjestu savjetnik ravnatelja”.

Temeljem Zakona o radu, poslodavac je obvezan radniku kojemu je uručen poslovno uvjetovani otkaz isplatiti otpremninu. U konkretnom slučaju radniku će biti isplaćena otpremnina u iznosu od 32.500 kuna, što je iznos koji se, sukladno poreznim propisima, može isplatiti kao neoporeziv, kažu u ŽUC-u na naš upit.

Inače, s obzirom na starost i godinu rođenja, Turković bi mogao raditi do kraja 2023. godine.

 

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak