Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Županija U STRANAČKIM PROSTORIJAMA Podijeli

Županica još jednom predstavila strateške projekte županije: Nisu samo predizborno obećanje

“Većina od 18 strateških projekata bit će realizirani, a sve to zajedno ide prema osnovnom cilju – demografskom oporavku i stabilitetu”

Prvih 18 strateških projekata Karlovačke županije kojima će se na početku novog mandata baviti predstavila je danas u karlovačkom HDZ-u županica Martina Furdek Hajdin. Radi se o projektima koji su već javnosti predstavljeni u predizbornoj kampanji.

No, još je jednom htjela građanima dati garancije da će projekti biti i provedeni, u suradnji sa svih 22 lokalne jedinice, 17 općina i 5 gradova u Karlovačkoj županiji.

-Prošla sam opet kroz ovih 18 projekata, oni će većim dijelom biti i realizirani, a sve to zajedno ide prema osnovnom cilju – demografskom oporavku i stabilitetu, rekla je.

Županija konačno ima više zaposlenih nego umirovljenih građana

Optimistična je i zbog kretanja na tržištu rada.

U našoj županiji se povećao broj zaposlenih i nakon dugo vremena brojimo više ljudi koji rade nego što su u mirovini. Prije četiri godine brojka je bila obrnuta. Konačno smo došli do indeksa koji obećava da društvo stvara, a ne troši, rekla je Furdek Hajdin.

A na pitanje novinara zbog čega ovu pressicu nije kao županica održala u svom uredu nego u kući HDZ-a, odgovara.

-Imali smo program u izborima, izbore smo dobili i ovo je legetimna najava rada Karlovačke županije i mene kao županice iz redova Hrvatske demokratske zajednice.

Konstituiranje Županijske skupštine 18. lipnja, predsjednik će biti za sad nepoznati muškarac

-Dakle, nije se radilo samo o predizbornom obećanju nego o projektima koji su u začetku odnosno koji su vrlo realni, dodala je jedina žena na čelu županijske organizacije HDZ-a u Hrvatskoj Nada Murganić.

Konstituirajuća sjednica Županijske skupštine bit će idući petak. Tko će biti novi predsjednik Skupštine još se ne zna, ali u HDZ-u najavljuju da neće biti žena.

Skupštinari su pak što se tiče proračuna mirni do jeseni. Tek tada će na dnevnom redu biti rebalans.

Pročitajte i ovo

SAMO NEK JE DJECE

Rečica će dobiti vrtić po istom prinicipu kao Mahično. Grad ga prijavljuje za EU novce