Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija KULE U OBLACIMA Podijeli

Županija će obnoviti manje stradalu kulu Starog grada Novigrada, a Općina onu više uništenu. Načelnik: Molim? Začuđen sam

Županija bi dala 350 tisuća kuna za obnovu jedne kule

Karlovačka županija obnovit će djelomično izgorjelu jugoistočnu kulu Starog grada Novigrada, a oni totalno izgorjelu za obnovu je obvezu preuzela općina Netretić.

Kažu tako u Karlovačkoj županiji na naš upit u kojoj se fazi nalazi projekt obnove dviju u ožujku izgorjelih kula. Jedna, ona koja gleda prema dolini Dobre uništena je totalno, dok je suprotna dijelom izgorjela. Upravo tu, dijelom izgorjelu obnovit će Karlovačka županija.
Već su dosad platili gotovo 56 tisuća kuna za razgradnju obiju kula.
S obnovom jedne počet će čim dobiju suglasnosti Ministarstva prostornog uređenja, a već imaju i troškovnik radova, a proveli su i postupak javne nabave. Vrijednost obnove te kule iznosi 350 tisuća kuna, a trenutno traje odabir izvođača.

Peretić se čudi

No, ova je vijest začudila općinskog načelnika Marijana Peretića.

-Začuđen sam ovim jer je poslije požara županica obećala da će Županija obnoviti kule, spominjali se jesu zajednički napori, no sad ispada da će oni obnoviti jeftiniju kulu, kaže Peretić.

Dodaje da bi obnova potpuno uništene kule bila veliki financijski zalogaj za Netretić, pa podsjeća na nedavne dogovore.

Nimalo diplomatska situacija na relaciji Županija-Općina mogla bi tako rezultirati jednom obnovljenom kulom, a drugom i dalje “bezglavom” i tako postati još jedna hrvatska, tipična priča.

Inače, Karlovačka županija je, kako je i najavljeno, izvršila dopunu projektne prijave za Stari grad Novigrad u sklopu ovogodišnjeg natječaja prema Ministarstvu kulture, a rezultati natječaja bit će poznati tijekom ljeta.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja