Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  31C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Županija JAVNA PRIZNANJA Podijeli

Županija dodjelila svoje plakete i nagrade: Vi ste kamenčići u mozaiku koji nas oplemenjuju

Na skromnoj svečanosti na Starom gradu uručena priznanja zaslužnima u 2019.

Bez rukovanja i ljubljenja već samo s naklonom, na Starom gradu Dubovcu uručene su plakete župana i nagrade za životno djelo za 2019. godinu.

Priznanja, koja se inače dodjeljuju zaslužnim građanima na svečanoj sjednici Županijske skupštine na Dan županije, uručena su: Dugorešaninu Nikoli Caru za doprinos u sportu, Nataši Lemić za društveni aktivizam koji je rezultirao uspješnom borbom Turanjčana za nastavak izgradnje obilaznice. Plaketu je dobila i Ivanka Vukas Grdić za humanitarni rad i promicanje Domovinskog rata, Ivan Prahović za inovacije te tvrtka Maksim Trade Energija. Za životno djelo nagrađeni su Mladen Kuka, Dubravko Delić i general Hrvatske vojske Izidor Češnjaj.

Nagrada za životno djelo ne znači kraj

Zaslužili ste ih, rekao je predsjednik Županijske skupštine Ivan Vučić.

-Siguran sam da ćete u svome radu kao i dosada nastaviti i u budućnosti. To se prije svega odnosi na dobitnike za životno djelo. Nemojte misliti da je to kraj vaših djela, morate nastaviti dalje. Mi ćemo smisliti još neko priznanje, posthumno, rekao je kroz smijeh Vučić.

-To posthumno, koliko je to god predsjednik šaljivo izrekao, ima neku svoju mjeru koja je nama ljudima nedokučiva. Ti vaši kamenčići u ovom našem mozaiku u srcu Hrvatske, nas oplemenjuju i oni su motiv. Motiv u pravom smislu riječi da se kaže da tim putem kojim ste kročili ste postigli nešto i da taj put nikako ne završava,  dodao je župan Damir Jelić.

U ime nagrađenih zahvalio se Dubravko Delić. Ovaj karlovački gospodarstvenik, političar, humanitarac zaslužan je za sve povezano s vodom. Istraživanjima podzemnih izvora vodoopskrba je stigla gotovo u cijelu Karlovačku županiju. U borbi protiv poplava također je dao svoj veliki doprinos. Izgradnja obrambenog zida uz Kupu jedan je od njegovih rezultata. U svojih 75 godina, trag je ostavio u svakom segmentu života Karlovca i Karlovačke županije.

-Poručio bih mladim ljudima neka slijede svoju zvijezdu, neka rade stručno i odgovorno. Neka rade i neka ih prati stvaralački zanos. A onim mladima koji su se odlučili baviti politikom, da se drže moralnih i etičkih načela u korist naše domovine, naroda i društva u cjelini. Jer. često smo svjedoci da imamo velikih moralnih padova u tom prostoru života. Na kraju, nikad nije kasno da se živi strasno, poručio je Delić.

Pročitajte i ovo

ZA NAJMLAĐE

Objavljena konačna lista za upise u dječje vrtiće Karlovca