Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  27C° Karlovac

 • weather-image

  27C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija ENERGETSKA OBNOVA Podijeli

Županija lani energetski obnovila 3 škole, ove godine u planu još 4

Dok je lani uloženo 6,5 milijuna kuna ove godine plan je puno veći, 20,1 milijuna

Tri škole, OŠ “Vladimir Nazor” u Dugoj Resi te područne škole Belaj i Kučinići, lani je energetski obnovila Karlovačka županija uz pomoć novca s državne razine. U planu za ovu godinu za energetsku obnovu su još četiri škole.

– Ukupna vrijednost provedenih radova bila je 6,5 milijuna kuna, a sredstva su ostvarena iz natječaja Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u visini 2,7 milijuna kuna. Također, za iste projekte na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ostvareno je dodatno sufinanciranje vlastite komponente u visini od 1,9 milijuna kuna. Ostatak vrijednosti projekata, odnosno vlastita komponenta Karlovačke županije, financirana je iz decentraliziranih sredstava s 1,9 milijuna kuna, kažu u županiji ističući da su radove na sve tri škole izvodile ‘domaće’ tvrtke.

U ovoj godini već su odobreni novi projekti i potpisani ugovori vrijednosti 20,1 milijun kuna. Obuhvaćaju energetsku obnovu OŠ “Eugena Kvaternika” Rakovica (5,25 mil. kn), OŠ Plaški (6,3 mil. kn) i Prirodoslovne škole Karlovac (8,56 mil. kn).

U fazi odobrenja je projekt Energetske obnove zgrade MIOŠ-a na lokaciji Struga 1 u Karlovcu (3,8 mil. kn). Realizacija navedenih projekata planirana je za 2019. i 2020. godinu te su sredstva za sufinanciranje ovih projekta osigurana u Proračunu Karlovačke županije za 2019. i 2020. godinu.

Foto: Prirodoslovna škola Karlovac

Pročitajte i ovo

POSJET PREMIJERA

Andrej Plenković danas u Slunju