Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija MEĐU NAJBOLJIMA Podijeli

Županijski GLOBE-ovci izvrsni na Državnom natjecanju i smotri

Još jednom dokazali da su među najboljima u državi po praćenju prirode i klime

Škole Karlovačke županije postigle su zavidan uspjeh na nedavno održanom Državnom natjecanju i smotri GLOBE te još jednom dokazali da su vodeći na tom polju u državi.

U kategoriji srednjih škola učenici Leon Lenuzzi Šuper, Borna Boljkovac i Leon Krajačić sa svojom mentoricom Vesnom Gostom osvojili su 1.mjesto. U kategoriji osnovnih škola učenice OŠ Banija Laura Marković, Anja Bosnić i Lorena Domšić osvojile su 1. mjesto te nagradu za projekt „Izazov kišomjera“ s mentoricom Ankicom Veseljić.

GLOBE (Global Learning and Observations to Benefit the Environment = Cjelovito učenje i opažanje za dobrobit okoliša) je program koji obuhvaća znanja prirode, biologije, kemije, geografije, matematike i informatike te doprinosi razvoju prirodoslovlja i ključan je u razvoju STEM područja i problemske i istraživačke nastave kojoj težimo u suvremenoj nastavi. GLOBE se i u Hrvatskoj kao i u stotinjak zemalja cijelog svijeta odvija pod pokroviteljstvom NASA – USA.

Učenici OŠ Dubovac Eric Kovačina, Roko Grbiniček i Bruno Pleše osvojili su 2. mjesto pod vodstvom mentorice Snježane Marković-Zoraja i Jasne Višnić. OŠ Cetingrad s učenicama Marija i Katarina Kučinić te Ramiza Munjaković osvojile su nagradu za projekt „Izvorišta općine Cetingrad“ s mentoricom Ljiljanom Panjević.

Učenica Vanessa Mikan iz OŠ Dubovac s mentoricom Snježanom Marković – Zoraja, nakon zahvale NASA – e, dobila su priznanje i od AZOO za osvojeno 3. mjesto u Europi i Euroaziji za istraživanje i bilježenje atmosferskih podataka, a taj rezultat je ujedno i među 10 najboljih u cijelom svijetu.

Pročitajte i ovo

POJAČANJE

Od lipnja više autobusnih linija i polazaka prema Dugoj Resi, Topuskom, Netretiću, Bariloviću