Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija AKO OSTANE OVAKO Podijeli

Županijski stožer: Dobra epidemiološka situacija i u Karlovačkoj županiji neće biti lockdowna

Pojavi li se virus u nekoj školi bit će zatvorena samo ta škola, ali bude li zaraze na nekoj svadbi, ograničit će se sve svadbe

Sve odluke koje se tiču lockdowna od sada se donose na nivou županija, gradova i općina. Upoznati su s tim i načelnici gradskih i općinskih Stožera civilne zaštite na jutrošnjem sastanku sa županijskim načelnikom Josipom Ribarom.

-Ako ćemo i dalje imati dobru epidemiološku situaciju nećemo ići ni u kakave zabrane ni okupljanja ni svadbi ili nečeg drugog. To ne znači da, ako ćemo imati lošu situaciju za nekih mjesec dana, da nećemo morati ići prema nacionalnom stožeru i ograničiti npr. svadbene svečanosti na 50 ili slično, rekao je za Radio Mrežnicu načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačka županije Josip Ribar.

Gradski i općinski stožeri moraju pratiti situaciju

Stožeri će sada na gradskim i općinskim razinama morati budnije pratiti situaciju u svojim sredinama i brzo reagirati u slučaju pojave žarišta zaraze.

Tamo gdje se ona pojave doći će do zatvaranja. Kao primjer Ribar navodi proboj virusa u neku školu . – Tada će se zatvoriti samo ta škola, ostale će raditi, ali ako se zaraza pojavi na nekoj svadbenoj svečanosti tada će se ograničiti sve takve svečanosti na području cijele županije, pojašnjava Ribar.

Ovisimo sami o sebi

No, da stvari ne bi bile gore od ovoga sada građani trebaju i sami preuzeti dio odgovornosti.

– Apeliram na stanovnike Karlovačke županije da se pridržavaju svih mjera, da budemo pametni kao i do sada, da imamo ovakvu epidemiološku situaciju. Mi kao županijski stožer to ćemo pratiti preko općinskih i gradski, i nećemo donositi nikakve odluke što se tiče restrikcija i zatvaranja. Znači, ostat će sve kao i do sada – moći će se održavati svadbe, rad kafića bit će kao i do sada… Prevedeno, ovisimo u ovom slučaju sami o sebi.

Pročitajte i ovo

AKO NEĆE NITKO...

Boljar ambiciozan: Grad želi sam napraviti dom za starije u Tušmeru