Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija PREDLAŽU IZUZEĆE Podijeli

Županijski stožer traži od nacionalnog da revidira odluku o obaveznom testiranju učenika koji idu u školu u prirodi

Traže da se jasno odredi dobna granica koja bi predstavljala jedinstven kriterij za određivanje potrebe testiranja

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije zatražio je od Nacionalnog stožera da revidira odluku o obaveznim testiranjima učenika u slučaju višednevne izvanučioničke nastave.

Potvrdili su nam to u odgovoru kojim smo ih tražili komentar na činjenicu da se za odlazak u Selce na školu u prirodi moraju testirati desetogodišnjaci koji su cijelo vrijeme pandemije normalno išli u školi.

Odluke Nacionalnog stožera, kažu u županijskom, moraju provoditi, ali su nakon brojnih upita koje su dobili od roditelja uputili molbu “da se navedena preporuka revidira na način da se jasno odredi dobna granica koja bi predstavljala jedinstven kriterij za određivanje potrebe testiranja“.

-Razlog tome je i što učenici koji odlaze na izvanučioničku nastavu, u velikom dijelu pripadaju skupini djece koja je Odlukom o prelasku granica Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske izuzeta od obveze testiranja zbog čega predlažemo da ti isti učenici budu izuzeti od obveze testiranja u svrhu odlaska na izvanškolsku nastavu, kažu u svom odgovoru iz županijskog stožera.

Pročitajte i ovo

NESREĆA NA D1

Na Slunjskim Brdima večeras se prevrnuo kamion