Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Sport FINANCIRANJE SPORTA Podijeli

Županijskom sportu 1,1 milijun kuna u 2021. godini, 200 tisuća preraspoređeno za izradu Strategije razvoja sporta

Kako je Županija unazad dvije godine intenzivirala radove na sportskoj infrastrukturi, nema povećanja izdvajanja za klubove.

KARLOVAC – Karlovačka županija i Zajednica športova Karlovačke županije sklopile su danas ugovor o financiranju županijskog sporta u 2021. godini u visini od milijun i 100 tisuća kuna.

Županija je u načelu godinama za ovu potrebu izdvajala milijun i 300 tisuća kuna, a prošle godine je rebalansom, zbog pandemije koronavirusa, taj iznos smanjen na 930 tisuća kuna. Kako je 200 tisuća kuna preraspoređeno za izradu Strategije sporta Karlovačke županije za 2022-2029. godinu, ukupno izdvajanje Županije za sport u 2021. godini vraća se na razinu iz 2019. godine.

Furdek Hajdin: Strpimo se svi zajedno još koju godinu

Županica Martina Furdek Hajdin naglasila je da su svjesni da su pri dnu ljestvice županija po izdvajanju za sport, ali da ne povećavaju sredstva koja se raspodjeljuju klubovima iz razloga što su unazad dvije godine intenzivirali izgradnju sportskih objekata u gradovima i općina u kojima nedostaju, što su vrlo velika infrastrukturna ulaganja. Završava se izgradnja sportske dvorane pri OŠ Kamanje, započeti su radovi na dvorani škole u Jarčem Polju, završava se projektiranje školske sportske dvorane u Cetingradu, započeto je projektiranje dogradnje škole i dvorane u Lasinji, Duga Resa već ima građevinsku dozvolu za trodjelnu sportsku dvoranu, ishođena je dozvola za novu dvodjelnu dvoranu u Ozlju, a razmišlja se i o dvorani u Bosiljevu.

– Mogu reći da računamo i pretendiramo na nacionalna i europska sredstva, ali imamo i odgovor na moguće županijsko financiranje, te u narednih par godina želimo da se to i ostvari. Na takav način bi napravili jedan snažan iskorak u kvaliteti i mogućnosti bavljenja sportom na području cijele naše županije. Strpimo se svi zajedno još koju godinu, a tada ćemo onda moći se možda upravo pozabaviti stalnom intencijom i prijedlogom ZŠKŽ-a da se i u same klubove tada puno više ulaže – kazala je Furdek Hajdin.

Feitl: Radovi na infrastrukturi sigurno će povećati interes za sportom

Predsjednik Zajednice športova Karlovačke županije Želimir Feitl uvjeren je da će svi nabrojeni radovi na infrastrukturi povećati interes za sportom i kvalitetu bavljenja sportom. Sredstva za 2021. godinu rasporedit će se na 90 klubova, zajednica i sportskih saveza koji su se javili na natječaj, a ići će za 10 aktivnosti: sport osoba s invaliditetom, sufinanciranje Školskog sportskog saveza Karlovačke županije, sufinanciranje strukovnih sportskih saveza i gradskih sportskih zajednica, klubove – za organizaciju i sudjelovanje u natjecanjima, sufinanciranje nabave sportske opreme, sufinanciranje programa promocije sporta i sportskih udruga, rad ureda ZŠKŽ, sufinanciranje programa HOO-a te jednokratnih financijskih pomoći za klubove koji se nađu u problemima.

– Ova godina s milijun i 100 tisuća kuna je povećanje u odnosu na prošlu. A kako znamo da će ova Covid situacija još neko vrijeme vjerojatno potrajati kroz prvi, možda i drugi kvartal, znači bit će smanjene sportske aktivnosti općenito, mislim da će ova sredstva, koja idu direktno za ovih deset aktivnosti, biti dostatna za ovu godinu – zaključio je Feitl.

Strategija razvoja sporta Karlovačke županije trebala bi, prema Feitlovim riječima, biti završena do kraja godine. Karlovac ima svoju, Duga Resa je priprema, pa bi županijska ‘pokrila’ preostalih 17 općina i tri grada.

Pročitajte i ovo

STRELJAŠTVO

Vlado Cindrić i Tvrtko Vrcić ‘upucali’ norme za EP i SP, Marko Neralić mlađekadetski državni prvak, Laura Turić brončana