Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Život RADI SE Podijeli

100 djelatnika karlovačke bolnice u samoizolaciji

Svi odjeli rade, osim fizijatrije koja ostaje zatvorena do 4. studenog

U samo nekoliko udvostručio se broj djelatnika karlovačke bolnice koji su u samoizolaciji i sada ih je 100. No, ravnatelj Antica kaže kako, za sad, još uvijek organiziraju svoj rad unutar sustava.

-Imamo 100 djelatnika koji su u nekoj vrsti samoizolacije ili izolacije, bilo da se radi o liječnicima, medicinskim sestrama ili nezdravstvenim djelatnicima, naglasio je Antica na pressici Stožera.

Bolnica, dodaje, funkcionira u zadovoljavajućem, ali smanjenom opsegu i nisu prekinuti takozvani “hladni” programi.

-Najnormalnije funkcioniraju poliklinike, odjeli i operacije, ali u jednom specifičnom obliku. Podignuta je razina osobne zaštite za sve odjele gdje postupci zahtjevaju visoko izlučivanje aerosola ili bilo koje druge operacije koje su i inače u najvišoj mogućoj zaštiti.

Na onim odjelima na kojima je to moguće, radit će se u timovima koji se neće miješati, u prijepodnevnom odnosno poslijepodnevnom terminu. Jedini odjel u karlovačkoj bolnici koji za sad nije u funkciji je fizijatrija. Zbog pojave koronavirusa bit će zatvoren do 4. studenog.

Još jednom je upućen apel građanima da ne dolaze u bolnicu zbog manjih temepratura i tegoba kako bi se zdravstveni sustav rasteretio za pomoć onima kojima je potrebnije.

Pročitajte i ovo

NEVIĐENO

Gradonačelnica Ozlja osudila vandalizam: Građani nisu zaslužili da se njihova imovina namjerno uništava