Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Županija GRAD BAJKI Podijeli

14. Ogulinski festival bajke od 7. do 9. lipnja slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo

Od predstava visoke kazališne produkcije do neizostavnog pripovijedanja i niza radionica za one male, ali i velike ljubitelje bajki

Pred nama je bajkoviti vikend jer u Ogulinu se održava 14. Festival bajke.

Od 7. do 9. lipnja cijeli Ogulin postaje jedna velika pozornica na kojoj će se  izmjenjivati renomirani umjetnici i izvođači iz Hrvatske, ali i svijeta, a ulaz na sve predstave, pripovijedanje i koncerte bit će u potpunosti besplatan.

– Kao i svake godine i ovogodišnji, 14. Ogulinski festival bajke donosi pregršt sadržaja za djecu do 14 godina starosti. Tako će se tijekom sljedećeg vikenda na brojnim ogulinskim pozornicama naći za svakoga ponešto, od predstava visoke kazališne produkcije do neizostavnog pripovijedanja i niza radionica različite tematike. Pozivam sve obitelji da svakako dođu u Ogulin od 7. do 9. lipnja i provedu s nama u Ogulinu jedan poseban i kreativan obiteljski vikend, ističe direktorica Turističke zajednice Grada Ogulina Sonja Drašković.

Program u petak započet će već u 10 sati na više gradskih lokacija, a u 11 sati sve okupljene očekuje veliko svečano otvorenje na sceni Regoč uz Mali školski zbor Klinci Ogulinci – Prva osnovna škola Ogulin, Frankopansku gardu i Mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin. Točno u podne počinje već tradicionalno rezanje i podjela velike rođendanske torte 14. po redu Ogulinskog festivala bajke.

– I ove godine očekujemo bogat i raznovrstan program namijenjen djeci, ali u kojem uistinu mogu uživati i odrasli. Profesionalne i amaterske produkcije uz raznovrsne kreativne radionice, pripovijedanja bajki te sudjelovanje u popratnim sportskim aktivnostima dovoljan su razlog da taj vikend ljubitelji edukativne i originalne zabave za cijelu obitelj pohrle u u Ogulin, naglašava umjetnički ravnatelj 14. Ogulinskog festivala bajke Aleksandar Kovačević.

Pored bogatog festivalskog programa, sve posjetitelje, očekuju i slasna iznenađenja ogulinskih ugostitelja, obiteljska biciklijada – Ciklobajka, a i ove godine će prometovati eko-turistički vlak Karlek na ruti Zagreb-Ogulin-Zagreb i Rijeka-Ogulin-Rijeka.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

PODACI

Samo 5 županija prestiglo zaposlenost otprije 12 godina, Karlovačka nije među njima