Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija ZA NOVO DOBA Podijeli

267 učenika iz Barilovića i Ogulina u projektu “Škola za život”, a dobivaju i besplatan internet

Tableti, besplatan internet i modernije obrazovanje za 21. stoljeće u 74 osnovne škole u zemlji

Učenici osnovnih škola iz Barilovića i  Prve osnovne škole Ogulin, njih 267 novu školsku godinu počet će u znaku “Škole za život”. Trebalo bi to značiti kvalitetnije, učinkovitije i modernije obrazovanje 21. stoljeća u kojem će glavnu riječ imati tableti. 

Riječ je o eksperimentalnom programu kurikularne reforme koji obuhvaća prve, pete i sedme razrede osnovnih škola u Hrvatskoj, točnije njih 74 koje će sudjelovati u ovom projektu.

Učenike će se pokušati obrazovati na način bliži suvremenom svijetu, tržištu rada i  nastavku obrazovanja, a sve to radit će učitelji i stručni suradnici koji prolaze stručna usavršavanja. Zadni su dani “napeti” upravo u Ministarstvu obrazovanja gdje traju zadnje pripreme za početak projekta od kojeg se puno očekuje.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja potpisalo je ugovore o suradnji s trima teleoperaterima (HT, Tele2, Vipnet) u sklopu provedbe eksperimentalnoga pilot-programa „Škola za život“, a u svrhu povećanja i razvijanja digitalnih kompetencija učenika na način da se svakom učeniku osigura pristup digitalnim obrazovnim sadržajima bežičnim pristupom Internetu. Teleoperateri će tako za školsku godinu 2018./2019. besplatno, za svakog učenika i učitelja/nastavnika škole u kojoj će se provoditi eksperimentalni program „Škola za život“, a koji izabere korištenje besplatnih sadržaja teleoperatera, osigurati SIM karticu, besplatan pristup određenim mrežnim stranicama s obrazovnim sadržajima. Dodatno, iako je inicijalna ideja bila 1GB mjesečnoga prometa nužnoga za istraživački rad učenika u nastavnome procesu, kompanije svjesne važnosti STEM-a u svoju su ponudu uključile 2GB.

Pročitajte i ovo

POVRATAK U ŠKOLE ILI?

Sutra odluka o novom tjednu nastave