Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija Podijeli

30,5 milijuna u dugoreškoj kasi

Proračun je ocijenjen realnim i razvojnim. A njime su posebno bili zadovoljni u oporbenom HDZ-u. Rekao je to i predsjednik kluba vijećnika Boško Milanković. I vijećnik Branko Primužak proračun je podržao iako mu nije bilo jasno kako se planira rast prihoda od poreza za četiri posto, ako se s druge strane očekuju restrikcije. ‘Analize su pokazale […]

Proračun je ocijenjen realnim i razvojnim. A njime su posebno bili zadovoljni u oporbenom HDZ-u. Rekao je to i predsjednik kluba vijećnika Boško Milanković.

I vijećnik Branko Primužak proračun je podržao iako mu nije bilo jasno kako se planira rast prihoda od poreza za četiri posto, ako se s druge strane očekuju restrikcije. ‘Analize su pokazale da otpuštanje radnika nije utjecalo na prihode od poreza na dohodak’, pojašnjava pročelnica financija Mira Fudurić Kurelić.

I dok s porezima ne bi trebalo biti problema, s komunalnom naknadom će ih zasigurno biti, rekao je gradonačelnik Ivan Baršić.

Nezavisni Ivan Šimić bio je nezadovoljan što u proračunu nije vidljivo planira li se nastavak izgradnje nogostupa od Svetog Petra prema Belavićima. Kada je dobio objašnjenje da se taj projekt nastavlja, uspio je u nakani da to bude vidljivo i u tekstualnom dijelu proračuna.

A nezadovoljna proračunom i to u dijelu koji se odnosi na kuturnu djelatnost danas je bila HSS-ova Rubinka Mihalić. Nepravednim je nazvala prijedlog da četiri udruge iz kulture iz proračuna dobiju jednak iznos za svoj rad iako se i po kvaliteti rada i broju ljudi koje okupljaju značajno razlikuju. Posebno KUD ‘Sveti Juraj’ koji ima 96 članova i koji je s lanjskih 130 tisuća kuna potpore ove godine spao na 35 tisuća. Ipak, njen amandman da se novosonovanoj udruzi Kunstbunker skine 20 tisuća kuna i usmjeri ka KUD-u nije prošao pa je pri glasanju jedina bila suzdržana.

Pročitajte i ovo

ZLATNA KUNA

HS Produkt, Bukva commercium i INP Croatia dobitnici ovogodišnje Zlatne kune: Tajna uspjeha je u kontinuiranom radu