Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  6C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  3C° Slunj

Županija Podijeli

45 jahača u “Karavani Korana-Mrežnica 2008.”

Na 8. karavani 45 je sudionika iz naše zemlje, Slovenije i Mađarske, a na startu ih je predvodila Karlovačka građanska garda i husarske pukovnije iz Karlovca i Bjelovara. Anton Cindrić iz Konjičkog kluba Zlatna potkova, organizatora ove memorijalne karavane koja se prisjeća ratnog puta 137. i 110., najavio je da će se nakon puta sudionici […]

Na 8. karavani 45 je sudionika iz naše zemlje, Slovenije i Mađarske, a na startu ih je predvodila Karlovačka građanska garda i husarske pukovnije iz Karlovca i Bjelovara. Anton Cindrić iz Konjičkog kluba Zlatna potkova, organizatora ove memorijalne karavane koja se prisjeća ratnog puta 137. i 110., najavio je da će se nakon puta sudionici ulogoriti u Žunićima "gdje su i svi ostali dobrodošli".
– Naše je odredište desna obala Mrežnice u Žunićima, jedna prekrasna livada s jezerom, gdje ćemo podignuti kamp. Tu će biti šatori, ugostiteljska ponuda, moći će jahati i djeca i odrasli, moći će se voziti čamcima… Sutra je u 10 misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sv. Mihovila u Mrežničkom Brestu, a nakon povratka u konjički kamp je zajednički ručak za sudionike karavane i goste, dakle: pozivam sve na konjički grah! Poslije toga su takmičenja u nekoliko disciplina konjičkih, ali i različitih drugih natjecanja: utrka čamaca, potezanje konopa, penjanje po konopu iz vode, bacanje kamena s ramena itd. Bit će tu i likovna kolonija, kulturno-zabavni program: nastup KUD-a iz Generalskog Stola, a zatim zabava. U ponedjeljak također: vožnja čamcima, jahanje itd. – pozvao je Cindrić.

Ovogodišnja karavana završava u ponedjeljak. Organizirana osmi put, iz godine u godinu bilježi sve veći broj jahača koji prolaze ratnim putem 137. i 110.
– Svake godine nas je sve više! Počeli smo s 9, zatim 12, a sad nas je 45! Jahači su iz Karlovačke županije, Zagreba, Virovitice, Bjelovara … skoro iz svih krajeva Hrvatske, a 2 jahača su iz Slovenije, 2 iz Mađarske – rekao je Cindrić.

Pročitajte i ovo

BRAVO!!!

U dugoreškom inkubatoru 3 D printer već dva dana proizvodi zaštitne vizire, a sve će donirati onima kojima trebaju