Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  10C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija MOŽE AKO Podijeli

Ako se spoje područja, bez e-propusnice moglo bi se kroz više općina i gradova

Za objedinjavanje područja lokalna vijeća moraju sklopiti sporazum, a sve potvrditi nacionalni Stožer civilne zaštite

Zajedničko obavljanje poslova civilne zaštite na području više jedinica lokalne samouprave odnosno kretanje unutar više jedinica lokalne samouprave bez e-propusnice, moguće je, ali samo ako lokalna vijeća sklope sporazume o spajanju područja.

Stoji to u obrazloženju pristiglom Stožeru civilne zaštite Karlovačke županije iz Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.

 “Sukladno članku 18. Zakona o sustavu civilne zaštite po rebno je da lokalna vijeća sklope sporazum o spajanju (objedinjavanju) područja, a isti mora potvrditi Ravnateljstvo civilne zaštite. – Stožer CZ RH.”

– Pristigla Uputa poslana je lokanim stožerima CZ Karlovačke županije, kažu u županijskom stožeru.

Podsjetimo, u Karlovačkoj županiji je 17 općina i 5 gradova i za prelazak iz svake od njih u neku drugu treba propusnica. Tako npr. netko iz Ribnika da bi došao do Karlovca treba propusnicu za prolazak kroz Žakanje, Kamanje i Ozalj. Ukupna površina Ribnika, Žakanja, Kamanja, Ozlja i Karlovca je oko 688 četvornih kilometara. To je ni 50 četvornih kilometara više od površine cijelog grada Zagreba unutar kojega građani ne trebaju propusnici za prolazak iz jedne četvrti u drugu.

Foto: Arhiva RM

Pročitajte i ovo

SDP

Žao mi je gospođe Murganić. O njoj je sve rekao premijer Plenković kad ju je smijenio