Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  0C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Život NEKA SVIJETLI Podijeli

Amfiteatar još okićen i svijetli, a i kućice na mjestu

Iako su događanja utihnula, amfiteatar i okolni dio još svijetle

Iako su božićni blagdani prošli, a i svi dočeci novih godina, dugoreški amfiteatar i okolni dio još su uvijek blagdanski okićeni, a i lijepo svijetle.

Doduše, protiv osvijetljenog grada nitko ne bi trebao imati ništa protiv, no božićni ukrasi koji još stoje, izazivaju zanimanje, a i pitanje – do kad će? U amfiteatru već tjedan dana nema nikakvih događanja na ledu, no unatoč tome cijeli je prostor osvijetljen, a i kućice postavljene za Advent na Mrežnici još su tu.

I dok se neki pitaju tko će platiti tu struju, a drugi u tome ne vide problem, možda za ovakvo “svičkanje” ima više razloga. Naime, u Vatikanu je službeni prestanak božićnog vremena 2. veljače, na blagdan Svijećnice i dotad se tamo može vidjeti okićeni bor. Postoji mogućnost da će ovaj dio ostati okićen jer nastupa i vrijeme maskenbala pa će se možda neka prigodna maškarana događanja odvijati upravo na ovom dijelu, a možda blagdanska rasvjeta dočeka i kinesku Novu godinu koja počinje 16. veljače. Koji god razlog da bio, pa makar i onaj najobičniji, a to je nečija lijenost i “lako ćemo”, ona poznata “Neka svjetlo svijetli” dobiva ovdje još jedno značenje.

Pročitajte i ovo

ZEMLJA RADI

Tlo u Turskoj trest će se još jako dugo: Jedan kontinent “gura” drugog, ali da nema potresa, nestali bismo