Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Županija USPJEH KAO REZULTAT RADA Podijeli

Aquaestil širi svoje pogone, ulazi u novi ciklus kupnjom KGK-a i pokreće novu proizvodnu liniju u Karlovcu

Suvlasnik Aquestila Stjepan Basar je i drugi čovjek Ozlja, a sada i kandidat za predsjednika županijskog HDZ-a

Kupovinom karlovačkog KGK-a renomirana tvrtka Aquaestil ušla je u novi investicijski ciklus, a suvlasnik ovog poznatog međunarodnog brenda Stjepan Basar najavljuje pokretanje nove proizvodne linije u Karlovcu.

Basar koji je s poslovnim partnerom Ferkulom stvorio ovu tvrtku objašnjava kako se na ovaj način ušlo u investicijski ciklus, a rezultat će biti nova zapošljavanja i pokretanje pogona u Karlovcu. Zahtjevnu koronakrizu tvrtka je tako, zahvaljujući gospodarskoj potpori Vlade ali i zalaganjem ostavila iza sebe, a najbitnija stvar je i realizirana – sačuvana su radna mjesta.

Aquaestil će imati više od 500 zaposlenika

Novi pogon tvrtke nalazi se uz distribucijski centar, izložbeni salon te skladište Aquaestila na Logorištu, a uz pogone u Dugoj Resi, Generalskom Stolu, Ozlju te Našicama, ovaj karlovački označit će novu stepenicu poslovnog uspjeha ovog vodećeg brenda kupaonske opreme u jugoistočnoj Europi. Kada se integrira taj golemi prostor distribucijskog centra s novim pogonom na prostoru KGK-a, tvornice za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu, imat će ukupno čak 50.000 kvadrata. U narednom poslovnom koraku Aquaestil će postupno zaposliti još pedesetak radnika čime će ova tvrtka, za hrvatske poslovne prilike, značajno podignuti ljestvicu uspjeha. Prijeći će granicu od 500 zaposlenika.

Aquaestil je prije dvadesetak godina bio mala tvrtka s desetak zaposlenih uključenih u proizvodnju kupaonske opreme. U to su vrijeme vlasnici Basar i Ferkula vlastitim rukama proizvodili i pakirali kade, ali je Aquaestil u  kratkom vremenu prerastao u moćnu i brendiranu tvrtku s 450 profesionalnih zaposlenika. Njihova kupaonska oprema –kupaonske kade, umivaonici, tuš kabine, paravani, kupaonski namještaj – prodaje se u većini europskih zemalja od Rusije do Švedske i Italije, odnosno od Arapskog poluotoka do Sjedinjenih Američkih Država. Proizvodi Aquaestila mogu se pronaći čak i u hotelima poput slavnog Hiltona u Kataru gdje su opremili 200 luksuznih kupaonica, odnosno na kruzerima od Meksika i Kariba do Dalekog istoka.

Iza Basara i Ferkule niz je tako zajedničkih profesionalnih godina suradnje, a investicije u tehnologiju i robotizaciju, uz proširivanje centra na susjedni KGK logičan je potez  za budućnost tvrtke. Cilj je nametanje na austrijskom tržištu, ali i u zemljama bivše Jugoslavije.

Basar je i zamjenik gradonačelnice Ozlja, ali i kandidat za predsjednika županijskog  HDZ-a

Pored vrhunske poslovne karijere, Stjepan Basar sjajan posao radi u Ozlju gdje kao zamjenik gradonačelnice sudjeluje u kreiranju, organizaciji i izvođenju brojnih socijalnih, komunalnih i infrastrukturnih projekata. Grad Ozalj tako se može, među ostalim, pohvaliti dogradnjom vrtića koja je dosad iznosila gotovo 11 milijuna kuna, ali su u Ozlju također ponosni na činjenicu kako Grad programski još izlazi u susret mladima, umirovljenicima i socijalno potrebitima, dok proračunska sredstva izdvaja i za poljoprivrednike. Ozalj također ima razvijenu poslovnu zonu, a projektom obnove mosta kod Mahična povezan je s Karlovcem.

“Ne sputavati ljude”

Sve je to dio političke Basarove biografije koji se kandidirao za stranačkog šefa županijske organizacije HDZ-a. Dokazao se kao uspješan poslovni čovjek i javni djelatnik koji stvara nove vrijednosti, pa sada želi preuzeti veći dio odgovornosti.
– Želim pomoći i stranci dati veći dio sebe. Prošlo je vrijeme kada se od stranke nešto tražilo, sada svi moramo stranci davati kako bi politički i javni standard bio na što većoj razini. To je moguće samo ako se neprekidno dokazujemo kao javni djelatnici koji rade u korist svih naših građana, a ja sam se dokazao kao odgovorna osoba kako u svom poduzeću, tako i na javnoj funkciji – Basarova je poruka svim članovima HDZ-a Karlovačke županije uoči nedjeljnih unutarstranačkih izbora.
– Ljude ne smijemo sputavati. Svima koji imaju neke funkcije u HDZ-u moramo osigurati prostor da mogu raditi pozitivno, kreativno i u javnom interesu. Jedino tako stranka može ojačati i jedino tako možemo oplemeniti naše političko djelovanje – zaključuje Basar.

Pročitajte i ovo

NEDJELJA

Današnja brojka 138 pozitivnih