Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  24C° Slunj

Županija TURISTIČKA PROMOCIJA Podijeli

Biciklističko-turistička avantura od Praga do Splita prolazi Karlovačkom županijom

Mike Saran prijeći će u 9 dana 1200 kilometara, a u Karlovačkoj županiji staje na Turnju, Rastokama i Baraćevim špiljama

Kao i lani početak turističke sezone u Hrvatskoj bit će obilježen biciklističko – turističkom avanturom od Praga do Splita.

Ukupno 1200 kilometara prijeći će Mike Saran biznismen i vlasnik splitskog resorta, kako bi češkim državljanima ukazao na Hrvatsku kao sigurnu, pristupačnu i atraktivnu ljetnu turističku destinaciju.

Ovaj biciklistički izazov traje devet dana, danas je šesti. U Hrvatsku je ušao jučer, a danas i sutra, zajedno s biciklistom Tomasom Grimom i bivšim češkim nogometašem Patrikom Bergerom, prolazi Karlovačkom županijom. Kratki predah uzeli su na Turnju, u Muzeju Domovinskog rata.

-Uzbuđeni smo jer je ovo najbolji dio izazova. Sretni smo da smo ovdje u Karlovcu, jer znam da je ovo mjesto rijeka. Nismo vidjeli ovaj muzej pa smo uzbuđeni što ćemo ga razgledati. Uživamo u svakoj minuti i nadamo se da ćemo inspirirati djecu da budu aktivna, povezana s prirodom i spremna na svoje životne izazove, rekao je Saran.

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, biciklistički izazov je organizirala Zaklada Sport2Life.

-Cilj je promoviranje zdravog i aktivnog života djece u Hrvatskoj i Češkoj. Isto tako cilj nam je promovirati ljepote Hrvatske primarno na tržištu Republike Češke kako bi nas posjetio što veći broj turista, naglasio je voditelj zaklade u Hrvatskokj Boris Hodak.

Saran svojim dolaskom promovira i ljepote Karlovačke županije, kaže direktor županijske Turističke zajednice Željko Fanjak. Nakon Turnja slijede Rastoke.

-Tamo će snimiti reprezentativne fotografije i prenoćiti. Sutra ujutro idu prema Baraćevim špiljama gdje će imati jedan piknik u prirodi i nakon toga starom Plitvičkom cestom idu prema Splitu, kaže Fanjak i dodaje kako će pokušati ovu ekipu u Karlovačkoj županiji zaustaviti na još više od ove tri lokacije.

S tržišta Češke ove godine već je ostvareno više od 160 tisuća noćenja što je rast od gotovo 500 posto u odnosu na lani.

Pročitajte i ovo

ZBOG ELEKTRO RADOVA

Drive in na Luščiću u petak i subotu ne radi