Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Hrvatska NAPLATA Podijeli

“Čestitka” države za Uskrs: Od Hrastova traži da im vrati novih 2,4 milijuna kuna

Uz zahtjev od petka, već je pravomoćan onaj otprije gdje država traži 2, 7 milijuna kuna, a ukupno bi iznos mogao doći i do 11, 6 milijuna

Na Veliki petak Mišo Hrastov dobio je “čestitku” hrvatske države u kojoj od njega traži iznos od 2,4 milijuna kuna kao “refundaciju” za isplatu štete koju je RH dodijelila odnosno isplatila članovima obitelji ubijenih rezervista na Koranskom mostu.

Riječ je o još uvijek nepravomoćnom zahtjevu, ali ono što nam je poznato jest da Hrastov dosad ima pravomoćnih 2,7 milijuna kuna koje mora vratiti u proračun države za koju se borio. Račun mu je ovršen, potvrdila je njegova odvjetnica Iva Zlatić. Potvrdila nam je da je prije pet dana stigao i novi, težak 2,4 milijuna kuna.

Radi se, podsjetimo, o plaćanju odnosno refundiranju novčanog iznosa kojeg je Hrvatska temeljem sudskih tužbi isplatila obiteljima ubijenih rezervista na Koranskom mostu, a sada taj iznos potražuje od Hrastova. Ukupno su bila 22 zahtjeva odnosno postupka za naknadu štete, a dio njih još uvijek traje. Prema procjeni, sveukupni zahtjevi koji će “leći” na Hrastovljev račun bit će teški oko 11,6 milijuna kuna!

Hrastov je osuđen zbog ubojstva 13 srpskih rezervista na Koranskom mostu u Karlovcu, 21. rujna 1991. godine, a nakon niza godina sudskih procesa, 2016. godine Hrastov je konačno završio tu bitku te je otad slobodan čovjek.

Pročitajte i ovo

UDRUGA RODITELJA

Inicijativa roditelja 0-24: Mnogi ravnatelji predlažu izolacije za cijele razrede što rezultira nepotrebnim izolacijama djece