Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Županija Podijeli

Cetingrad ljepši nego prije Domovinskog rata

Cetingrad, kaže načelnik Nikola Paulić, ne liči na ono mjesto prije Domovinskog rata. Sada je, naglašava "puno ljepše". – U Cetingradu se nikada nije ništa događalo ni radalo. Ono malo što je i bilo napravljeno infrastrukture oni zlobnici su srušili – dodao je Paulić. Samo u proteklih godinu dana u komunalnu infrastrukturu uloženo je oko […]

Cetingrad, kaže načelnik Nikola Paulić, ne liči na ono mjesto prije Domovinskog rata. Sada je, naglašava "puno ljepše".

– U Cetingradu se nikada nije ništa događalo ni radalo. Ono malo što je i bilo napravljeno infrastrukture oni zlobnici su srušili – dodao je Paulić.

Samo u proteklih godinu dana u komunalnu infrastrukturu uloženo je oko 10 milijuna kuna, dvostruko više od općinskog proračuna.

– Ove godine smo asfaltirali 11 kilometara nerazvrstanih, lokalnih cesta. Napravili smo zgradu s četiri stana, vrijednu 2.400,000 kuna za ljude koji su imali stanarsko pravo. Mislim da se vide pomaci u samome mjestu. U jesen prošle godine smo ga asfaltirali, uredili dio pješačke staze, sanirali vodovod kroz Cetingrad, uredili dio trga… to je ukupno oko 800.000 kuna – kazao je Paulić.

Čak pola od 36 naselja, u kojima živi oko tri i pol tisuće stanovnika, ima rasvjetu i uređene ceste. Obnovom niskonaponske mreže stvoreni su uvjeti da uličnu rasvjetu dobije i Pašin Potok, mjesto s najviše mladih ljudi.
S obzirom da je potreba još mnoštvo, Paulić ističe kako nije u potpunosti zadovoljan napravljenim. Zato i ima niz planova čijom realizacijom će kvaliteta života biti poboljšana na cjelokupnom području općine Cetingrad.

– Nastavljamo dalje. Već radimo projektnu dokumentaciju za vodovod Tatar Varoš – Gnojnice, a imamo i idejno rješenje za mjesni odbor Kruškovaču i okolna sela koja se ne mogu tako lako riješiti jer su to naši gornji krajevi. Vjerujemo da će se uz pomoć resornih ministarstava i Hrvatskih voda to riješiti u narednim godinama – zaključio je Paulić.

Pročitajte i ovo

NAJNOVIJE O KORONI

Rezultati o koroni za Karlovačku županiju još se čekaju