Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  17C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Danas proglašenje najboljih

U tri dana na velikom platnu prikazana su 53 filma, a u 13:30 će biti objavljeni rezultati rada domaćeg i stranog žirija. Predsjednik ovog prvog, snimatelj Vedran Šamanović, kaže da je vijećanje proteklo relativno mirno, makar je svatko imao svoje favorite. – Ono što nas je najviše dojmilo su ove godine igrani filmovi, animirani su […]

U tri dana na velikom platnu prikazana su 53 filma, a u 13:30 će biti objavljeni rezultati rada domaćeg i stranog žirija.

Predsjednik ovog prvog, snimatelj Vedran Šamanović, kaže da je vijećanje proteklo relativno mirno, makar je svatko imao svoje favorite.
– Ono što nas je najviše dojmilo su ove godine igrani filmovi, animirani su tradicionalno dobri premda ih nije bilo puno ove godine, a ugodno iznenađenje su nam dokumentarni filmovi. Tu smo imali najviše dvojbi oko dodjeljivanja nagrade – rekao je Šamanović.

A finale finala, odnosno svečana dodjela nagrada započinje u 13 i 30 – najavljuje koordinatorica Marija Ratković.
– Podijelit će se ukupno 10 nagrada, obzirom da je riječ o 4 kategorije: igrani, dokumentarni, animirani film i otvorena kategorija, zatim na međunarodnom i nacionalnom nivou. Tu je i grand prix cijele Revije i Festivala, te nagrada publike. Mislim da je to najuzbudljiviji dio gdje sudionici vide kako su njihovi, kako su drugi filmovi vrednovani i, na kraju krajeva, skupljaju iskustva za sljedeću godinu – kazala je Ratković.

Svatko voli vidjeti nagradu u svojim rukama. Na to se osvrnuo i Slavko Štimac, predsjednik međunarodnog žirija.
– Nagrade nisu najvažnije – to svi kažu, ali vole da ih vide – primjetio je Štimac.

No, Šamanović ipak poručuje svim filmašima da se ne obeshrabre ako ih nagrade zaobiđu.
– Nadam se da autorima koji nisu dobili nagrade to neće predstavljati problem da se nastave baviti ovom vrstom umjetničkog izražavanja – poručio je Šamanović.

Pročitajte i ovo

KAKVART

Društveni dom u Knez Gorici kroz KAkvart dobio uređenu kuhinju