Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Djelatnici škole stali uz Mrzljaka

Podršku su mu dali i dolaskom na press konferenciji koju je Mrzljak sazvao da bi, kako je rekao, ‘na vidjelo izašla prava istina’. Predsjednik školskog odbora Hrvoje Polović pismo nije pročitao tek rekao da je riječ o spontanoj reakciji zaposlenika škole. Reakcija je to, podsjetimo, nakon što je jučer u Zagrebu ravnatelj Prosvjetne inspekcije Marijan Kajmak […]

Podršku su mu dali i dolaskom na press konferenciji koju je Mrzljak sazvao da bi, kako je rekao, ‘na vidjelo izašla prava istina’. Predsjednik školskog odbora Hrvoje Polović pismo nije pročitao tek rekao da je riječ o spontanoj reakciji zaposlenika škole.

Reakcija je to, podsjetimo, nakon što je jučer u Zagrebu ravnatelj Prosvjetne inspekcije Marijan Kajmak javno sa predsjednicom udruge ‘Zviždač’ Vesnom Balenović obznanio da je inspekcija ministarstva u školi utvrdila da ‘ravnatelj Mrzljak nije postupao po propisima, te da je svojim nesavjesnim i nepravilnim radom prouzročio školi veću štetu’, te predložio Mrzljakovo razrješenje.

Zašto Ministarstvo traži Mrzljakovu smjenu nikom nije jasno

Ni Mrzljaku ni pravnom zastupniku škole, a ni predsjedniku školskog odbora nije jasno na temelju čega je zatražena smjena ravnatelja, niti je Ministarstvo o tome obavijestilo školu

Cijelu stvar pokrenuo je slučaj Krupa, tj. njegov otkaz. ‘Slučaj je još na sudu’, kazao je odvjetnik škole. Tako je 2. prosinca Općinski sud u Karlovcu odbio Krupin prijedlog o novčanoj kazni za školu i ravnatelja i o tome je obaviješteno Ministarstvo. Isto tako, pravomoćna presuda u korist Alfreda Krupe na reviziji je na Vrhovnom sudu, naglasio je dugogodišnji odvjetnik škole koji je od medija zatražio da se njegovo ime ne spominje kako se ne bi reklamirao, iako se na pressici slikao i govorio .

Na pressici iznijeli ‘prljavi veš’

A da bi se čula, kako su danas u nekoliko navrata ponovili, i druga strana, sudionici današnje pressice podsjetili su na pravi razlog cijele afere iznošenjem, kako su rekli ‘prljavoga veša’. Sve je počelo zbog Krupinog zavođenja 16-godišnje učenice, rekao je zastupnik škole.

Državno odvjetništvo odbacilo je ove optužbe na račun profesora Krupe.
A nakon što je dobio otkaz započela je njegova pravna bitka da ga se vrati na posao. U tome je uspio i od 1. rujna ove godine opet je zaposlenik Srednje škole Duga Resa, a od 19. studenog opet je na bolovanju.

Prema riječima, odvjetnika škole, Krupi je samo stalo do novca, a ne ponovnog zaposlenja. U prilog toj tvrdnji novinarima je dao dokument iz siječnja ove godine u kojem Krupa traži nagodbu – povlačenje tužbe i odustajanje od radnog odnosa ako ga se financijski namiri.

Zbog podrške djelatnika Mrzljak zaplakao

Ravnatelj Mrzljak, vidljivo dirnut zbog podrške koju su mu danas dali djelatnici škole, rekao je da je spreman otići ako treba i ponovio da nije bezgrešan. Na optužbe za nepotizam i zapošljavanje sedam svojih rođaka u školi odgovorio je da je u rodbinskoj vezi sa tri osobe, među kojima je i njegova kćer koja više ne radi u školi. Zet je zaposlen i prije nego li je to postao, a nećak za mjesto vozača – domara ima potrebne kvalifikacije.

Što će škola i Školski odbor učiniti nakon što zaprime prijedlog Prosvjetne inspekcije o smjeni ravnatelj, kazali su – tek će odlučiti. Na sjednici Školskog odbora, koja će, najavili su, biti otvorena za javnost.

Mediji opet krivi za sve: prozvani za jednostranost, najavljene i tužbe

Inače, današnja je pressica u Srednjoj školi Duga Resa trajala gotovo sat vremena, a cijelo se vrijeme kao light-motiv provlačilo prozivanje medija zbog, kako su sudionici pressice ustvrdili, ‘jednostranog izvještavanja o cijelom slučaju’, te najavili i tužbe. Tek na upit novinara odgovorili su da se ne radi ni o jednom od ovdašnjih medija već državnoj televiziji čijih predstavnika na pressici nije bilo.
Na potezu je Ministarstvo obrazovanja koje je predložilo školskom odboru smjenu ravnatelja, koje pak, ako je suditi prema današnjim izjavama to baš i ne namjerava učiniti. A ne budu li poštivali odluku nadležnog ministarstva i sam odbor mogao bi biti raspušten.

Pročitajte i ovo

110. BRIGADA

110. Brigada slavi 31 godinu od ustroja: Ove godine braniteljski spust rijekom Kupom