Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija Podijeli

Dobra u padu, nema veće opasnosti za Ogulin

Podsjetimo, rano jutros rijeka dobra izlila se iz Đulinog ponora i preplavila D-42 zbog čega je promet tom cestom u prekidu. Stožer za spašavanje je na terenu, a dobra vijest je da vodostaj pada, rekao je Magdić. Uzrok podizanju vodostaja Dobre i njenom izlijevanju su dugotrajne kiše u Gorskome kotaru. Potencijalne padaline ili naglo otapanje […]

Podsjetimo, rano jutros rijeka dobra izlila se iz Đulinog ponora i preplavila D-42 zbog čega je promet tom cestom u prekidu. Stožer za spašavanje je na terenu, a dobra vijest je da vodostaj pada, rekao je Magdić.

Uzrok podizanju vodostaja Dobre i njenom izlijevanju su dugotrajne kiše u Gorskome kotaru. Potencijalne padaline ili naglo otapanje snijega uvijek su prijetnja za Ogulin, pojasnio je Magdić. Tako Ogulinci pamte 1999. godinu kada je pola grada plivalo.

Grad pokušava s Hrvatskim vodama dogovoriti izgradnju retencije, koja bi poplave poput današnje i one većih razmjera spriječila. Prema riječima voditelja karlovačke ispostave Hrvatskih voda Borislava Vedrine, dokumentacija se priprema, otkupljuje se zemljište, ali izgradnja neće započeti još sigurno dvije godine.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica