Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Video Život SNIMA SE Podijeli

Duga Resa u novoj Matanićevoj seriji: Kasar gotovo da glumi sebe

Snima se šestodjelna televizijska serija prema romanu Roberta Perišića “Područje bez signala”. Pred gledateljima tek na jesen 2021.

Dugoreški Kasar, radničko naselje izgrađeno početkom prošlog stoljeća za potrebe Pamučne industrije, ovih je dana dobio ulogu u TV seriji redatelja Dalibora Matanića “Područje bez signala”.

Uloga je kao skrojena za Kasar jer u ovoj seriji gotovo da glumi samo sebe – radničko naselje fabrike. Danas je drugi dan snimanja odrađen u dvorištu zgrade na kraju ulice Kasar te u prolazu između dvije zgrade koje su uz Jelačićevu.

Četiri godine trajalo je pisanje scenarija

-Radimo šestodjelnu televizijsku seriju prema romanu Roberta Perišića “Područje bez signala” koji je izašao 2015. Radili smo na razvoju scenarija i projekta punih pet godina i evo nas sada u snimanju, rekla je danas između dvije scene producentica Ankica Jurić Tilić.

Scenarij su pisali Hana Jušić, Milan Živković i Jelena Paljan, snima se pod redateljskom palicom Dalibora Matanića. A likove iz Perišićevog romana utjelovili su: Olega Rene Bitorajac, Nikolu Krešimir Mikić. Šejlu glumi Jovana Stojiljković, inženjera Jandu Zudin Bajrović, Goran Bogdan je u ulozi Branoša, a Tihana Lazović u ulozi Lipše.

-Snimat ćemo punih 9 tjedana malo ovdje u Dugoj Resi, malo u Karlovcu, Zagrebu. Ići ćemo u Gračac, Lički Osik, Helsinki, možda čak i u Tunis, naglašava Jurić Tilić.

Serija će biti lijepa, tužna i duhovita

Atmosfera na snimanju je odlična, ali tek je drugi dan, naglašavaju glumci Mikić i Bajrović.

-Ja igram Nikolu Dizdara, direktora koji je kupio jednu staru tvornicu turbina i ponovo pokreće proizvodnju i onda to izmišljeno mjesto Nuštin živne, samoorganizira se. Rene Bitorajac igra mog bratića, mi smo poslovni partneri. On je, tako, jedan moderni biznismen, muljator koji je mene ostavio kao direktora u tom “pičkovcu”, kaže Mikić.

Serija je dramska, ali ima dosta humornih elemenata, dodaje.

-Bit će i lijepo i tužno i duhovito.

Emitiranje na HRT-u u jesen 2021.

Zudinu Bajroviću ovo je druga suradnja s Matanićem. Očekuje da će i ova serija imati uspjeh poput Novina.

-Ja igram bivšeg glavnog inženjera “fabrike” koja se “obnavlja” Vladimira Jandu. Vrlo zanimljiva uloga. Čovjek s poviješću, koji iza sebe ima tešku prošlost i koji živne malo. U jednom trenutku pomisli da će se sve vratiti i biti dobro kao što je bilo, i onda mu se tu negdje život i završi, opisuje svoj lik.

Projekt su u fazi razvoja podržali HAVC i Kreativna Europa, a serija će biti emitirana na HRT-u na jesen iduće godine.

Pročitajte i ovo

SVJETLO NA DVORCU

FOTO: Noć tvrđava na Dubovcu