Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  26C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Život BOŽJI POZIV Podijeli

Dugorešanin Branimir Jagodić (25) danas zaređen za svećenika u Mariji Bistrici, mladu misu imat će 12. srpnja

Mlada misa bit će u dugoreškom amfiteatru, a nakon prošlogodišnje koju je slavio vlč. Štedul, Branimir je tako u godinu dana postao drugi dugoreški mladomisnik

Među čak 20 đakona kojima je danas u Mariji Bistrici zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić podijelio sveti red prezbiterata je i mladi Dugorešanin Branimir Jagodić.

Tako je danas, na spomendan Bezgrešnoga srca Blažene Djevice Marije Jagodić kao đakon Zagrebačke nadbiskupije zaređen za svećenika što je prekrasna vijest za njegovu rodnu župu blaženog Alojzija Stepinca u Dugoj Resi.

U samo godinu dana ova je dugoreška župa tako dala dvojicu novih svećenika. Podsjetimo, prije godinu dana mladu misu slavio je vlč. Fabijan Štedul, a ove godine 25-godišnji Branimir.

Branimir će svoju mladu misu imati 12. srpnja u amfiteatru u Dugoj Resi, a mladomisničko geslo mu je: Da svjedočim za istinu.

Kardinal Bozanić danas je u Mariji Bistrici istaknuo znakovitost današnjeg dana:

„20 novih svećenika u 2020. godini govore nam o budućnosti, znak su budućnosti, onoga što nam Bog priprema. S jedne strane osjećamo težinu vremena i života, ali krize su uvijek i novi izazovi za ono što dolazi. Bog vodi povijest i trebamo uvijek iznova obnavljati povjerenje u Njega. Osjećamo i u društvu razna preslagivanja i instrumentalizacije i s lijeve krajnje strane i s desne. Ostanimo postojani u vjeri i nemojmo se zanositi jeftinim obećanjima.

foto: Zagrebačka nadbiskupija, privatni albumi

Pročitajte i ovo

PROGNOZA

Čeka nas turbulentan vikend: Oluje najavljene za unutrašnjost, jaka bura na moru