Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Život DA SVJEDOČIM ZA ISTINU Podijeli

Vlč. Jagodić proslavio mladu misu: “Čovjek sije s pouzdanjem da njegov rad neće biti uzaludan”

Osobito dirljivi trenuci bili su oni zahvale vlč. Branimira, čiji je put do svećeničkog sakramenta bio i više nego zanimljiv

Predivno i dirljivo, najkraći je opis današnje mlade mise Dugorešanina Branimira Jagodića.

Veliki duhovni događaj za ovog mladog svećenika, njegovu majku, ali i cijelu župu okupio je brojne vjernike u dugoreškom amfiteatru na ovom dostojanstvenom događaju. Velečasni Jagodić bio je gotovo bez treme do trenutka kad je krenuo zahvaljivati Bogu, kolegama svećenicima, svojoj obitelji, a osobito svojoj majci i upravo su ti trenuci misnog slavlja bili dirljivi.

Svećenici su sijači sjemena, no nije bitan sijač, već sjeme, a taj isti sijač bez tog sjemena nema svrhu.Uloga sjemena je da urodi plodom i zato mora pasti na plodno tlo, a čovjek sije s pouzdanjem da njegov rad neće biti uzaludan, poručio je među ostalim propovjednik vlč. Ilija Dogan.

-U današnjem svijetu vrijednosti su izokrenute, svašta se gura i plasira pod istinito, a ono što je uistinu bitno a za mene je to Isus Krist, često se zaboravlja. To je istina kojoj želim posvetiti svoj život i kojoj sam se odazvao i želim da bude aktualizirana u mom svećeništvu. To je ideal koji želim slijediti, rekao je nedavno za Radio Mrežnicu ovaj mladi svećenik.

Odnos s Bogom trebao bi biti osoban jer Boga moramo gledati kao prijatelja, a pravom prijatelju možeš reći sve. Tako bi trebalo i s Bogom. Često ga se sjetimo kad smo u problemima ili krizi i tad Ga zazivamo, ali on bi trebao biti svakodnevno u našem životu, a taj odnos najbolje se razvija kroz osobnu molitvu. Bog je prijatelj na kojeg uvijek možeš računati, riječi su mladog svećenika Jagodića.

Pročitajte i ovo

NE IDE IH

Dok se gradonačelnik Boljar oporavlja u bolnici, zamjenica Srakočić završila na štakama