Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život NA PUTU SVEĆENSTVA Podijeli

Mladi Karlovčanin Luka Tufeković danas prima sakrament svećeničkog reda

Dolazi iz župe Presvetog Srca Isusovog gdje će već u nedjelju imati mladu misu

Među petoricom đakona Zagrebačke nadbiskupije koji će danas primiti sakrament svećeničkog reda bit će i Karlovčanin Luka Tufeković.

Oni će danas biti zaređeni za svećenike u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke, a sveti red prezbiterata primit će po rukama zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića.

Mladi Karlovčanin koji je 25. svibnja napunio 25 godina stiže iz župe Presvetog Srca Isusova u Karlovcu, a sebe u tri riječi opisuje kao radosnog, iskrenog i odgovornog, a mladomisničkog geslo mu je “Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove?” (Rim 8, 35)
Za svećenički se poziv odlučio s vremenom, kaže, razmišljajući kako da bude Kristov i to Kristov u potpunosti svakog trenutka svog postojanja te stekao sigurnost kako je svećeništvo za njega najbolji način da to ostvari.
Proteklu je godinu proveo na đakonskom praktikumu i to je za njega bilo lijepo i obogaćujuće iskustvo.- Prvi dio đakonskog praktikuma proveo sam u Župi sv. Marka Križevčanina, a drugi dio u Župi sv. Petra apostola u Zagrebu.

Uzor mu je kako navodi, sv.Leopold Bogdan Mandić, a najdraža pobožnost klanjanje. Omiljeni papa mu je Ivan Pavao Drugi, a od hobija voli šetnju i čitanje te mu je najdraža knjiga “Gozba Jaganjčeva”. Da nije svećenik, bio bi laik odgovara, a kao svećenik želi proći zemljom čineći dobro.
Vlč. Luka Tufeković slavit će svoju mladu misu dan nakon zaređenja, u nedjelju 6. lipnja u 11 sati u Župi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu. Mladoj misi prethodila je trodnevna duhovna priprava u njegovoj župi.

foto, izvor: Zagrebačka nadbiskupija

Pročitajte i ovo

ZBOG ELEKTRO RADOVA

Drive in na Luščiću u petak i subotu ne radi