Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija Podijeli

“Dugoreška vlast je nesposobna”

– Tako je i s najnovijim događajem za koji još nemamo odgovor, ali ga tražimo: pitanje vijećnice Rubinke Mihalić. Mislim da u ovom momentu nitko ne zna koga zastupa u Vijeću i da li u njegovu radu legitimno sudjeluje ili ne. Čim se to razriješi – a tumačenje Državne uprave treba doći vrlo brzo, kroz […]

– Tako je i s najnovijim događajem za koji još nemamo odgovor, ali ga tražimo: pitanje vijećnice Rubinke Mihalić. Mislim da u ovom momentu nitko ne zna koga zastupa u Vijeću i da li u njegovu radu legitimno sudjeluje ili ne. Čim se to razriješi – a tumačenje Državne uprave treba doći vrlo brzo, kroz par dana – ukoliko postoji bilo kakva nepravilnost, to za sobom povlači niz drugih odgovornosti, nepravovaljanih odgovora itd., naš stav je da se ide u raspuštanje Gradskog vijeća – kazala je Grgurić.

HDZ ima program za spas Pamučne, ali s njim još ne izlazi u javnost
Ne precizirajući o kakvom se programu radi, na pressici je rečeno kako dugoreški HDZ ima program za spas Pamučne, kojim bi se zadržala proizvodnja, a višak prostora iznajmio poduzetnicima i tako formirala gospodarska zona. No, po riječima Olgice Grgurić, po tom programu ne mogu djelovati dok se ne završi stečajni postupak za koji sumnja da će rezultirati pronalaskom kupca.
– Mi ne možemo reći hoće li biti prodana ili ne. U svakom slučaju, Pamučna neće ostati takva niti će država sada podijeliti ne znam koliko sredstava, međutim postoji način da se riješi. Sumnjam da će se netko naći da ulaže u tu djelatnost kakva je. Međutim, pošto je veliki prostor, on zaista može koristiti za otvaranje nove poslovne zone, uz zadržavanje postojeće djelatnosti – kazala je Grgurić.

Da Duga Resa nema gospodarske zone ni viziju gospodarskog razvoja naglasio je dopredsjednik dugoreškog HDZ-a Marijan Kovačić, primjećujući kako ono što je u Dugoj Resi dobro napravljeno – od dvorane do autokluba i NK Duge Rese – vode HDZ-ovi članovi. Dodao je kako za to vrijeme čelni ljudi grada u kojem je na vlasti neprirodna koalicija, zabavljaju javnost svojim osobnim problemima.
– Ova neprirodna koalicija, znači nezavisni, umirovljenici, SDP, HSS, HSP, HNS na čelu s dvojcem bez kormilara, kojima se potpio čak i čamac, nemaju gospodarsku viziju i zabavljaju ljude s nekim svojim osobnim problemima. Dvojac bez kormilara su gradonačelnik i dogradonačelnik, sa čamcem punim vode vode ovu Dugu Resu – istaknuo je Kovačić.

Da je dugoreška vlast nesposobna izjavio je i vijećnik Boško Milanković, naglasivši kako već godinama iz ovog grada nema kvalitetnih programa iz gospodarstva i turizma koji bi mogli kandidirati za sredstva iz predpristupnih fondova Europske unije. A za to će poslije biti prekasno.
– Dakle, nema projekata koji bi kandidirali za milijune i eura i kuna u predpristupnim fondovima EU-a; takvih projekata iz Duge Rese nema, samo nešto vrlo malo i beznačajno. Iz drugih gradova i općina diljem naše Županije ima, a iz grada koji je gospodarski najniže, nema kvalitetnih projekata, poglavito iz gospodarstva – istaknuo je Milanković.

Odgovarajući na pitanje odlazi li u Županiju na mjesto dožupanice, Olga Grgurić je izjavila da će se toga prihvatiti ako stranka tako odluči.
– Ukoliko stranka donese takvu odluku i bude to tražila, obzirom da sam dugo godina u stranci, ja ću to prihvatiti. Međutim, još je prerano da o tome govorim jer nismo zauzeli stav da li će stranka ići na tu promjenu ili ne – izjavila je Olga Grgurić.

Pročitajte i ovo

JEDNI OD RIJETKIH

Nastavljen projekt e-Škola: S 500.000 kuna KAŽUP financira 28 stručnjaka za tehničku podršku