Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac VIKEND ZA KA-KVART Podijeli

DVD Hrnetić Novaki danas domaćin vatrogasnog kupa Četiri rijeke

Sve manifestacije poduprte su iz programa Ka kvart

Vikend je bogat događanjima koje podržava KA-kvart.

Danas su sve oči uprte u Kablare gdje se održava županijski kup u lovnom streljaštvu, te u Gradsku četvrt Drežnik-Hrnetić gdje se održava 22. kup Četiri rijeke.
Riječ je o projektu kojeg organizira DVD Hrnetić Novaki, a dio je projekta “Bogu na slavu – Domovini na čast”. Natjecanje vatrogasaca organizirano je u kategorijama podmladak i mladež, a vježbe se izvode s brentačama te se trči štafeta bez prepreka.

Projektom “Bogu na slavu i Domovini na čast” u Gradskoj četvrti Drežnik-Hrnetić tijekom cijele godine raznim događanjima obilježavaju tri velika jubileja – 110 g. DVD-a Hrnetić-Novaki, 160.g. izgradnje škole Hrnetić, 875 g. prvog pisanog spomena Župe Hrnetić.

Jučer je bilo zanimljivo na Velikoj Jelsi gdje je održano deseto po redu vatrogasno natjecanje sa zaprežnim špricama. Cilj je bio pokazati kako se nekada gasila vatra s originalnom zaprežnom špricom koja datira iz vremena kada nije bilo energenata nego su je vukli konji, a sve u svrhu zadržavanja kulturne baštine, tradicije i običaja.

Pročitajte i ovo

PUNIM PLUĆIMA

Karlovčani udišu zrak prve kategorije, gotovo da nikad nema onečišćenja sumpornim dioksidom