Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Život JEDNODJELNA DVORANA Podijeli

Dvorana u školi Jarče Polje do ožujka 2021.

Sporazum o financiranju izgradnje potpisan, županija osigurala 4 milijuna kuna kroz tri godine

Više nema dileme, Osnovna škola Netretić za svojih 60 učenika u Područnoj školi Jarče Polje do ožujka 2021. dobit će školsku dvoranu. Sporazum o financiranju izgradnje potpisan je danas u Uredu župana.

Za izgradnju 400 kvadrat jednodjelne dvorane Karlovačka županija je osigurala 4 milijuna kuna kroz tri godine, a Općina Netretić će, ako će biti potrebno, osigurati ostatak novca.

-Za navedeni projekt objavljeno je javno savjetovanje nakon kojega će, idući tjedan, biti raspisan javni poziv, natječaj. Molim što više naših firmi da se jave kako bi dobili povoljnu cijenu za izgradnju ovog objekta. Ako ne bude žalbi radovi bi mogli početi u listopadu, a predviđamo da bi dvorana uporabnu dozvolu mogla dobiti već u ožujku 2021., rekla je dožupanica Vesna Hajsan Dolinar.

Svaka županijska škola s osmogodišnjim programom dobiva dvoranu

Županiji je cilj u svim školama koje imaju osmogodišnji programu što kraćem roku osigurati sportsku dvoranu. U županijskom proračunu novac je osiguran i za projektiranje sportske dvorane u Cetingradu. Dvorane u Dugoj Resi i Ozlju te Generalskom Stolu prijavljene su u ITU mehanizam i u Fond za oporavak. A sve je, kaže Hajsan Dolinar, počelo s dvoranom u Kamanju koja je pred završetkom.

Dvoranu u Jarčem Polju  će moći koristiti sportaši i rekreativci, a njenom izgradnjom Područna škola steći će uvjete za jednosmjenski rad.

-U funkciji nastave ova dvorana će biti veliki napredak za učenike Osnovne škole Netretić i Područne škole Jarče Polje u koju dolaze i učenici iz Područne škole Dubravci. Poboljšat će se kvaliteta nastave, odgoj i obrazovanje i samo školstvo u samoj Općini Netretić. Kada dvorana bude gotova uspjet ćemo organizirati nastavu i prijeći ćemo u radn u jednu smjenu, naglašava ravnatelj OŠ Netretić Miodrag Popović.

Ovim projektom, ističe načelnik Općine Netretić Marijan Peretić, dobit će puno, najviše oni najmlađi.

-Učenici Osnovne škole Netretić moći će obavljati program tjelesnog odgoja kako to rade svi učenici koji imaju te uvjete. Ovim objektom dobit će puno cijela općina. Imat će multifunnkcijsku namjenu.

Pročitajte i ovo

STVARAJU

Mladi karlovački filmaši u Gunji i Njemačkoj