Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  -0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  0C° Slunj

Karlovac ETŠ Podijeli

Ekonomsko turistička škola u projektu “Isti a različiti”

Predavanje o zapošljavanju učenika s poteškoćama

U karlovačkoj Ekonomsko turističkoj školi relizira se projekt “Isti a različiti”, a za djelatnike škole i majke učenika s poteškoćama održano je i predavanje o zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Nakon što su sudionice ovog projekta, Biserka Marčinko, Svijetlana Stanić i Snježana Joksović održale prezentaciju o mobilnosti, pedagoginja, gospođa Tanja Katušin iznijela je informaciju o broju učenika s poteškoćama te radu s njima. Ravnateljica škole, gđa Lidija Mikšić izvijestila je o odobrenju Ministarstva obrazovanja za uvođenjem trogodišnjeg obrazovnog programa za učenike s poteškoćama od iduće školske godine.

Savjetnica za zapošljavanje, Branka Pavić govorila je o položaju osoba s invaliditetom, profesionalnoj rehabilitaciji, podrškama koje im pruža Zavod za zapošljavanje, mogućnostima zapošljavanja u skladu s njihovim obrazovanjem, te mjerama aktivne politike zapošljavanja. Posebno je istaknula potpore za zapošljavanje osoba s invaliditetom koje se mogu dodijeliti poslodavcima.

Nadamo se da će učenici s poteškoćama biti zainteresirani za upis u Ekonomsko – turističku školu i novi obrazovni program – Administrator za učenike s teškoćama u razvoju te da će nakon završetka školovanja pronaći posao na tržištu rada, navodi Biserka Marčinko.

 

Pročitajte i ovo

ODBOJKA

‘Kelteksice’ s pobjedničkim gardom: Odigrale ispod svoje prave razine, ali upisale domaća tri boda protiv Osječanki