Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -3C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija RECITE STOP Podijeli

Građanska inicijativa Korana traži djelovanje županijskih vijećnika: Proširenje eksploatacijskog polja i reciklažno dvorište planirano u Bariloviću

Sagledajte dalekosežne posljedice projekata na prirodu, osobito rijeku Koranu

Građanska inicijativa Korana – blago našeg kraja ne odustaje od svog cilja – očuvanja rijeke Korane, čistog i zdravog okoliša za ljude u općini Barilović.

Nakon što je nedavno u javnost dospjela informacija o najavi proširenja kamenoloma u Bariloviću, odnosno eksploatacijskog polja, i to tik uz rijeku Koranu, mještani su se okupili u inicijativu kojom žele sačuvati prirodu, a o čemu smo pisali ovdje.

Ubrzo je organizirana i tribina na ovu temu o čemu čitajte ovdje.

No, Inicijativa ne staje i sad su se odlučili obratiti županijskim vijećnicima, zabrinuti za budućnost i s molbom da im podrže. Kako im pišu, ” u Bariloviću se planiraju dva velika projekta na obalama Korane koja prijete njenom onečišćenju, a izrazito nas zabrinjava vidljivo direktno pogodovanje investitorima tijekom procesa izrade VI. Izmjena PPKŽ što je vidljivo u samom službenom dokumentu „Prijedlog VI. Izmjene i dopune PPKŽ“.

Kako u inicijativi tvrde, navedeno upućuje na vjerojatnost pogodovanja i drugim investitorima jer je prijedlozima izmjena vidljivo da je zanemarena opća dobrobit te da su odbijeni prijedlozi mnogih udruga bazirani na zaštiti ljudi i prirode te mišljenjima stručnjaka iz područja rudarstva.

Dopis Inicijative županijskim vijećnicima:

 

Pročitajte i ovo

‘Plavo-bijeli’ u nedjelju putuju na pripreme u Medulin, nastupit će na tamošnjem međunarodnom turniru