Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac Županija Podijeli

Grgurić dožupanica, Fićurin u klupe

Ostavku je obrazložila koalicijskim sporazumom koji je predviđao da će na toj dužnosti biti dvije godine, zahvalila se svima na suradnji te najavila svoj povratak u vijećničke klupe, čime će HSLS ostati bez jedinog vijećničkom mjesta u Županijskoj skupštini. Zanimljivo je da se dobar dio današnje sjednice Županijske skupštine održavao bez fotografije Franje Tuđmana, što […]

Ostavku je obrazložila koalicijskim sporazumom koji je predviđao da će na toj dužnosti biti dvije godine, zahvalila se svima na suradnji te najavila svoj povratak u vijećničke klupe, čime će HSLS ostati bez jedinog vijećničkom mjesta u Županijskoj skupštini.

Zanimljivo je da se dobar dio današnje sjednice Županijske skupštine održavao bez fotografije Franje Tuđmana, što je inače skupštinskim Poslovnikom propisano, i što je, podsjetimo, bio razlog zašto su četiri godine vijećnici sjednice održavali u Županijskoj komori, a ne u Gradskoj vijećnici gdje nije bilo predviđeno njeno isticanje.
Nakon prošlih lokalnih izbora situacija se promijenila, pa se u Gradsku vijećnicu vratila i fotografija i sjednice Županijske skupštine.
Danas je slika izostala, po riječima predsjednika Skupštine Nikole Sopčića i tajnice Marice Katić, tehničkom omaškom: u Gradu je nisu našli, a iz Županije je nisu donijeli.

A kojim će se još poslom, osim vijećničkog, baviti, Fićurin danas nije otkrila jer se "o tome još nije razgovaralo".
– Samo sam razgovarala o tome da ću ovih dana napisati zahtjev za aktiviranjem vijećničkog mandata i da ću se na idućoj sjednici vratiti u časne vijećničke klupe kao nezavisna vijećnica. Što se tiče posla, prvo ću se malo odmoriti, a onda uhvatiti pripreme svoje doktorske dizertacije. Vidjet ćemo, ja se držim teze da mladi, obrazovani kadar mora i može pronaći posla na području Karlovačke županije, pa vjerujem da će se to potvrditi i u mom slučaju – rekla nam je Fićurin.

Za razliku od Fićurin, koja kreće na odmor i 6 će mjeseci dobivati naknadu plaće koja dužnosnicima pripada, njena nasljednica, Olga Grgurić, diplomirana inženjerka agronomije, inače predsjednica dugoreškog HDZ-a, najavila je kako će – prionuti poslu.
– Zahvaljujem svima na povjerenju koje ste mi dali. To je za mene izazov, a i velika odgovornost. Nadam se da ću dobro obavljati svoju funkciju i obveze na zadovoljstvo svih; želim sa svima konstruktivnu i dobru suradnju – rekla je Grgurić, obraćajući se vijećnicima.

Inače, pljeskom je nova dožupanica dočekana, a dosadašnja ispraćena i pljeskom i cvijećem, pa je ova smjena čelnih ljudi, za razliku od prošlotjedne na sjednici karlovačkog Gradskog vijeća, izgledala, ako ništa drugo, profinjenije.

Pročitajte i ovo

KARLOVAC U RADOVIMA

Sutra ponovno otvoren najkraći put iz Rakovca u Grabrik, ostali radovi trajat će nešto duže