Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Županija Podijeli

I dalje bez službenih informacija

Posebno joj se protive oni čije bi kuće bile blizu pruge ili bi morale biti srušene. Neslužbeno se govori o 15 ili 16 objekata. – To nije u redu da ide kroz naselje, kada postoje pretpostavke da ima boljih trasa i da bi za tu prugu bilo bolje rješenje da ide uz svetu Doroteju ili […]

Posebno joj se protive oni čije bi kuće bile blizu pruge ili bi morale biti srušene. Neslužbeno se govori o 15 ili 16 objekata.

– To nije u redu da ide kroz naselje, kada postoje pretpostavke da ima boljih trasa i da bi za tu prugu bilo bolje rješenje da ide uz svetu Doroteju ili preko Ilovca; Ja ne bih rado svoju kuću dao. Iza kuće neka ide kamo hoće, ali do moje kuće neće; Mene nikakvi novci ne zadovoljavaju osim moje kuće, tako da ne bih bio zadovoljan tom odlukom; Ja znam samo da pruga ide preko Tomčevog Brda, a ja sam Tomac, onda to ide točno preko moje kuće. Ali ne samo moje već i od sina, sestre… I u ratu sam oštećen, šesta kategorija i nisam ništa dobio i sad će mi preko kuće pruga ići i tko zna kaj ću dobiti i gdje ću se odseliti – kazali su ogorčeni mještani.

Ako se ipak odluka donese, usprkos njihovu neslaganju, bit će spremni i na radikalnije poteze.

– Valjda postoje i neke druge regulative, vidjet ćemo u daljnjim akcijama; Ja sam ipak dragovoljac i invalid Domovinskog rata, pa ćemo vidjeti. Valjda bi se i nas nešto trebalo slušati – poručili su.

Iako je na današnjoj pressici rečeno da Općinsko vijeće nije raspravljalo o pruzi kroz Belajske Poljice, zamjenik šefa u Mjesnom odboru Tomislav Mihalić kaže kako je protivljenje općine Barilović i službeno upućeno Županiji.

– Koliko sam ja upoznat s tim – da, Općina Barilović je donesla odluku da se odbija da pruga prolazi ovuda – rekao je Mihalić.

Isto tako tvrdi da će biti organiziran i zbor građana, čim se s godišnjeg vrati županijski pročelnik Maradin. Kaže kako općinsko i mjesno vodstvo nije moglo službeno mještane obavjestiti o prijedlogu trase jer je i samo dokumentaciju o tome dobilo prije 15-ak dana.

– Ljudi u selu su bili upoznati od strane novinara, a ne od nikakve službene strane jer nisu ni mogli biti, s obzirom da općina i mjesni odbor nije imao službene papire. Općina je, čini mi se, 10. kolovoza dobila papire. Sad kad se gospodin Maradin vrati sa godišnjeg, bit će zbor građana, a pa će ih Maradin upoznati sa svime – kazao je Mihalić.

Pročitajte i ovo

U TRENU

Razbijeni automobili, prozori kuća, potučeni vrtovi i usjevi… to je rezultat haranja nevremena