Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -1C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Hrvatska POSLIJE NEVREMENA Podijeli

I danas sanacija šteta u Karlovcu, Dugoj Resi i Bariloviću: 400 dojava vatrogascima za tehničke intervencije

Radi se o uklanjanju stabala i krovnih pokrova, saniranju krovišta kuća i ispumpavanju vode iz stambenih objekata

Posljedice nevremena u Karlovačkoj županiji i dalje se saniraju pa je do sada Županijski vatrogasni operativni centar Karlovac zaprimio oko 400 dojava građana o potrebi za angažiranjem vatrogasaca na tehničkim intervencijama.

One uključuju uklanjanje stabala i krovnih pokrova, saniranja krovišta kuća i ispumpavanja vode iz stambenih objekata. Tijekom jučerašnjeg dana u ispomoć su stigle i dodatne vatrogasne snage iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba, s ukupno 59 vatrogasaca i 14 vatrogasnih vozila.

„I danas nas očekuje nastavak rada na sanaciji na području Karlovca, Duge Rese i Barilovića, a intervenira se prema prioritetima te vatrogasci ostaju na terenu do potpune normalizacije stanja“, kazao je županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Spomenimo i kako vatrogasci rade na sanaciji i osiguranju požarišta na području Ćićarije – Žbevnice koji je lokaliziran jučer u popodnevnim satima. Požarom je zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 5 ha, a na intervenciji gašenja požara sudjelovala su 32 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila iz JVP Buzet, Pazin i Umag te DVD Buzet i Ćićarija.

Pročitajte i ovo

LUDO VRIJEME

Jak vjetar nosi sve pred sobom, tradicionalno u dijelovima Karlovačke županije “odnio” i struju