Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  16C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Život GAZA VS BANIJA Podijeli

I ove godine borba za uže: Veliki Gažani opet pobjednici, maleni Banijanci osvojili po prvi puta

Po prvi puta ove godine maleni vrtićanci povlačili su uže, a prošlogodišnji pobjednici potvrdili su svoj naslov

I na ovogodišnjem, već tradicionalnom povlačenju užeta na Ivanjskom krijesu, snage su odmjerili susjedni kvartovi Gaza i Banija. 

Vrijedni Banijanci, uz slaganje krijesa, pripremali su se i za povlačenje užeta. Kaže nam jedan od njih, Dražen Furač, iako se ekipa malo oslabila, dečki su ovdje došli po pobjedu:

– Ove godine malo se oslabilo. Ali, spremni smo na pobjedu. To su jaki dečki, spremni su i veseli, ne mogu dočekati da se bore.

No međutim, s druge strane mosta dočekali su ih također spremni, Gažani. Prošlogodišnji pobjednici i ove godine očekuju isto sa svojom standardnom ekipom:

– Mi smo ovdje došli pobijediti po 200 i neki put. Ekipa je uvijek ista, to je naša standardna postava. Pripreme traju 15-ak dana, uz to se družimo, a ponekad i okupamo, kaže nam Vedran Empatić iza kojeg stoje i vjerni navijači.

A izgleda da je tako zahvalna publika i tajna uspjeha Gažana koji su i ove godine, s rezultatom 2:0 pobijedili Banijenace u povlačenju užeta, ali i u nogometu.

Mali Banijanci ipak bili bolji

Ove godine, po prvi puta, vrtićanci s Gaze i Banije okušali su se u povlačenju užeta kako bi nastavili tradiciju svojih starih.

Iako su i jedni i drugi dali sve od sebe i odradili lavovski posao, Banija je bila mrvicu bolja.

Kapetan iz vrtića Banija, šestogodišnji Tin, kaže kako su se pripremali za njima ovaj veliki dan. U vrtiću tu to probavali i vježbali kako bi bili što bolji. U ekipi ih je bilo ukupno 5, a zasluženo su dobili nagradu zbog koje im ne silazi osmjeh s lica.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Matija Furač podnio ostavku na mjesto predsjednika Karlovca 1919