Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  1C° Karlovac

 • weather-image

  1C° Duga Resa

 • weather-image

  3C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Županija KRIZA I POMOĆ Podijeli

I Županija planira smanjivanje plaća djelatnika i dužnosnika, već prikupili i novac za 3 respiratora, opremu…

Župan i zamjenice i zamjenik odrekli su se već dijela plaća za pomoć potrebitima

U Karlovcu se danas održava online sjednica Županijske skupštine na kojoj će, kako je najavljeno, biti donesen rebalans proračuna usmjeren na koronavirus i djelovanje Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

No, iz županije najavljuju da se već radi na novom rebalansu kojim će dirnuti i u plaće dužnosnika i djelatnika Karlovačke županije.

Plaće u županiji već sada 300 kuna manje, a odrekli se i uskrsnice

–  Već se sada radi na novom rebalansu proračuna u kojem će jedan od elemenata nužnih za stabilnost proračuna biti i plaće dužnosnika i djelatnika Karlovačke županije. Prije generalnog rebalansa već su sada umanjene plaće za 300 kuna te su se djelatnici odrekli „uskrsnice“.

Župan Jelić od svoje plaće uplatio je 6 tisuća kuna za Udrugu Milosrđe i pomoć beskućnicima. Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin na isti će način pomoći osobama s invaliditetom, zamjenica Vesna Hajsan Dolinar će pomoći obiteljima s više djece, a zamjenik župana Mirko Martinović županijskom društvu Crvenog križa.

– Ovakve će se akcije ubuduće odvijati kontinuirano, kažu u županiji.

Županija, gradovi i općine prikupili 2,1 milijuna kuna

U ublažavanju posljedica izazvanih koronavirusom pokazalo se jedinstvo županije s gradovima i općinama.

– Svi gradovi i općine sakupili oko 2,1 milijun kuna, a Karlovačka županija će u tome sudjelovati sa svojih 1,4 milijuna kuna. Ovako prikupljena zajednička sredstva iskoristiti će se za kupovinu tri respiratora, dekontaminacijskih setova tzv. bio bagova, zaštitnih maski i druge zaštitne opreme te nabavku dezinfekcijskih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova i oboljele građane.

Vijećnici se odrekli svoje naknade za ožujak

Županijski vijećnici odreći će se pak svojih vijećnićkih naknada za ožujak. Radi se o iznosima od 500 do 700 kuna, odnosno ukupno oko 30.000 kuna  koje će biti usmjerene na nabavku zaštitne opreme za prevenciju širenja od CORONA-virusa (COVID -19).

– Namjera je da se tako prikupljen novac rasporedi prema prioritetima u bolničke zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije koje su u ovom trenutku funkcionalno spojene, poručuju vijećnici.

Pročitajte i ovo

PREVENCIJA

Stiglo još 690 doza cjepiva za zdravstvene djelatnike. Masovno cijepljenje u veljači