Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  18C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  18C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Svjetska antidopinška agencija (WADA) ublažit će od sljedeće godine kazne za sportaše koji će biti pozitivni na testiranju na "rekreacijske droge" izvan natjecanja. Prema dosadašnjem pravilniku, svaki pozitivan dopinški nalaz povlačio je dvogodišnju zabranu nastupa, no iz WADA-e su objavili kako će oni sportaši koji budu pozitivni na supstance koje ne pridonose ostvarivanju boljeg rezultata od 1. siječnja biti suspendirani sa samo mjesec dana ukoliko pristanu na rehabilitacijski tretman, odnosno tri mjeseca bez tog tretmana. Kao razlog ublažavanju kazni za sportaše koji koriste "rekreacijske droge" navodi se želja da se pojača fokus na prave varalice. Nema dugih suspenzija: Manje kazne za 'rekreacijske droge' Zemlja bi mogla imati koristi od eksplozije kroz različite donacije od brojne dijaspore i humanitarnih organizacija koje bi mogle ponovno ojačati nacionalnu valutu i privući investitore Eksplozija je Libanon bacila na koljena i stvorila priliku da se elita obogati, a narod osiromaši Nije bilo iznenađenja ni u posljednje dvije utakmice osmine finala EL. Na domaćim su terenima prolazak osigurali Basel protiv Eintrachta (1-0), kao i Wolvesi protiv Olympiacosa (1-0) te ušli u četvrtfinale Ispala još tri Hrvata: Wolvese je 'spasio' VAR, Basel prošao dalje Zubni kamenac nije samo estetski, već i zdravstveni problem, a postoje efikasni i prirodni načini njegova rješavanja koji ne ugrožavaju zdravlje zubi i čvrstoću cakline te se koriste da se povrati lijepa bijela boja Prirodni recepti pomoći će vam ukloniti kamenac na zubima

Županija KRIZA I POMOĆ Podijeli

I Županija planira smanjivanje plaća djelatnika i dužnosnika, već prikupili i novac za 3 respiratora, opremu…

Župan i zamjenice i zamjenik odrekli su se već dijela plaća za pomoć potrebitima

U Karlovcu se danas održava online sjednica Županijske skupštine na kojoj će, kako je najavljeno, biti donesen rebalans proračuna usmjeren na koronavirus i djelovanje Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije.

No, iz županije najavljuju da se već radi na novom rebalansu kojim će dirnuti i u plaće dužnosnika i djelatnika Karlovačke županije.

Plaće u županiji već sada 300 kuna manje, a odrekli se i uskrsnice

–  Već se sada radi na novom rebalansu proračuna u kojem će jedan od elemenata nužnih za stabilnost proračuna biti i plaće dužnosnika i djelatnika Karlovačke županije. Prije generalnog rebalansa već su sada umanjene plaće za 300 kuna te su se djelatnici odrekli „uskrsnice“.

Župan Jelić od svoje plaće uplatio je 6 tisuća kuna za Udrugu Milosrđe i pomoć beskućnicima. Zamjenica župana Martina Furdek Hajdin na isti će način pomoći osobama s invaliditetom, zamjenica Vesna Hajsan Dolinar će pomoći obiteljima s više djece, a zamjenik župana Mirko Martinović županijskom društvu Crvenog križa.

– Ovakve će se akcije ubuduće odvijati kontinuirano, kažu u županiji.

Županija, gradovi i općine prikupili 2,1 milijuna kuna

U ublažavanju posljedica izazvanih koronavirusom pokazalo se jedinstvo županije s gradovima i općinama.

– Svi gradovi i općine sakupili oko 2,1 milijun kuna, a Karlovačka županija će u tome sudjelovati sa svojih 1,4 milijuna kuna. Ovako prikupljena zajednička sredstva iskoristiti će se za kupovinu tri respiratora, dekontaminacijskih setova tzv. bio bagova, zaštitnih maski i druge zaštitne opreme te nabavku dezinfekcijskih sredstava za potrebe zdravstvenih ustanova i oboljele građane.

Vijećnici se odrekli svoje naknade za ožujak

Županijski vijećnici odreći će se pak svojih vijećnićkih naknada za ožujak. Radi se o iznosima od 500 do 700 kuna, odnosno ukupno oko 30.000 kuna  koje će biti usmjerene na nabavku zaštitne opreme za prevenciju širenja od CORONA-virusa (COVID -19).

– Namjera je da se tako prikupljen novac rasporedi prema prioritetima u bolničke zdravstvene ustanove na području Karlovačke županije koje su u ovom trenutku funkcionalno spojene, poručuju vijećnici.

Pročitajte i ovo

NULA POZITIVNIH

Karlovačka županija bez novooboljelih