Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija KULTURA Podijeli

Igor Črnugelj i četvrti puta ravnatelj dugoreškog Pučkog otvorenog učilišta

HSS-ova vijećnica traži nižu cijenu karata za djecu, objavljivanje mjesečnog plana i koordinaciju svih događanja u gradu

Pučko otvoreno učilište Duga Resa i dalje će voditi Igor Črnugelj. Njegov izbor za četvrti mandat na čelu ove ustanove potvrdilo je jednoglasno Gradsko vijeće na današnjoj sjednici. Črnugelj je bio jedini kandidat. Do sad je u grad doveo brojne kazališne i kino predstave te uvelike unaprijedio kulturni život Dugorešana.
-Unazad par mjeseci primjetili smo pojvećani broj događaja u Pučkom otvorenom učilištu što pohvaljujemo. Ove godine osnovana je i dramska radionica, velik je broj u plesnim radionicama, pohvalila je to i HSS-ova vijećnića Danijela Salopek.

Ipak je ravnatelju sugerirala da u 2019. unaprijedi svoj rad. Prvo da pojeftine cijene ulaznica.

-Obzirom da svaki taj događaj, ovaj mjesec ih je do sada bilo osam što crtića, koncerata, predstava i po cijenama ulaznica za jednu osobu to bi bilo oko 170 kuna. Za četveročlanu obitelj bi to bilo 680 kuna da se ide na sve događaje. Sugestija je da se možda za djecu do 10 godina ne plaća ulaz ili da je niža cijena ulaznice ili da se uvede obiteljska ulaznica.

Želi i da se programi planiraju i objavljuju mjesec dana unaprijed. Do iduće sjednice vijeća zatražila je pak godišnji program rada Pučkog otvorenog učilišta, ali i koordinaciju svih događanja u gradu za koje se očekuje odaziv posjetitelja.

-Svi organizatori bi se trebali međusobno koordinirati kako se ne bi podudarali termini događaja što se ove godine u par navrata dogodilo. Duga Resa je mali gradić, a opet bilo bi lijepo da je na svim događajima što više građana, zaključila je Salopek.

Valja znati da Pučko otvoreno učilište Duga Resa nema tim koji radi na svim zacrtanim programima jer uz ravnatelja ovdje su zaposlene još samo dvije čistačice.

Pročitajte i ovo

JEDNI OD RIJETKIH

Nastavljen projekt e-Škola: S 500.000 kuna KAŽUP financira 28 stručnjaka za tehničku podršku