Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  14C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Županija Podijeli

“Imenovanje Rubinke Mihalić je zakonito”

Podsjetimo, Mihalićeva je, kao članica HNS-a, u ožujku po drugi put u Vijeću zamijenila Tomislava Boljara, tada predsjednika dugoreškog HNS-a. Dva mjeseca kasnije i Boljar i Mihalićeva napustili su stranku, ona je postala nezavisna vijećnica, a HNS ostao bez predstavnika u Vijeću. Dugoreški HNS tvrdio je kako je Mihalićeva imenovana nezakonito jer takvu odluku nije […]

Podsjetimo, Mihalićeva je, kao članica HNS-a, u ožujku po drugi put u Vijeću zamijenila Tomislava Boljara, tada predsjednika dugoreškog HNS-a. Dva mjeseca kasnije i Boljar i Mihalićeva napustili su stranku, ona je postala nezavisna vijećnica, a HNS ostao bez predstavnika u Vijeću. Dugoreški HNS tvrdio je kako je Mihalićeva imenovana nezakonito jer takvu odluku nije potvrdio Izvršni odbor podružnice, te predložio novog vijećnika.

HNS "nestao" iz dugoreškog Vijeća, HSP iz karlovačkog, HSLS iz Županijske skupštine
Prelasci iz stranke u stranku ili samo izlazak iz stranke na čijoj je izbornoj listi mandat osvojen, postala je već uobičajena praksa u predstavničkim tijelima u Karlovačkoj županiji. Najviše je transfera zasigurno u karlovačkom Gradskom vijeću, gdje se broj nezavisnih i "nezavisnih" učetverostručio u odnosu na onaj nakon lokalnih izbora. tada je bilo dvoje nezavisnih vijećnika, danas ih je osmero. Neke su stranke u tim promjenama izgubile parlamentarni status i ostale bez svog predstavnika u predstavničkom tijelu. Tako je najprije HNS ostao bez predstavnika u Gradskom vijeću Duge Rese, prošli tjedan bez vijećnika u karlovačkom Vijeću ostao je HSP, a ovaj HSLS u Županijskoj skupštini.

No, prema mišljenju Ureda za upravu, koje je danas iznijela tajnica Poglavarstva i Vijeća, Boljar je, kao predsjednik Gradske organizacije, imao pravo predložiti zamjenskog vijećnika.

U Gradskom vijeću Mihalićeva tako može ostati do ponovnih lokalnih izbora, upoznala je vijećnike s mišljenjem Ureda za upravu Tajnica gradskog poglavarstva i vijeća Marija Polović.
– Uvidom u zaprimljenu dokumentaciju, utvrđeno je da je vijećnica Rubinka Mihalić istupila iz HNS-LD i nastavila obnašati vijećničku dužnost kao nezavisna vijećnica u Gradskom vijeću Duge Rese. Stoga je HNS-LD izgubila mogućnost ponovnog određivanja zamjenika za izabranog vijećnika Tomislava Boljara jer umjesto njega vijećničku dužnost obavlja Rubinka Mihalić i to sve dok ne bi nastupili zakonom propisani razlozi za nastup mirovanja, odnosno, prestanak mandata vijećnici Rubinki Mihalić. Slijedom iznijetog, Rubinka Mihalić, kao zamjenica izabranog vijećnika Tomislava Boljara, ima se smatrati članom Gradskog vijeća Duge Rese od dana kada ju je politička stranka imenovala zamjenicom i o tome obavijestila nadležene gradske službe – izvijestila je Polović.

Radio Mrežnica, pak, iz pouzdanih izvora saznaje kako državno odvjetništvo i dalje istražuje je li bilo nezakonitosti u imenovanju Rubinke Mihalić vijećnicom dugoreškog Gradskog vijeća.

Pročitajte i ovo

JEDNI OD RIJETKIH

Nastavljen projekt e-Škola: S 500.000 kuna KAŽUP financira 28 stručnjaka za tehničku podršku