Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  0C° Ogulin

 • weather-image

  1C° Ozalj

 • weather-image

  1C° Slunj

Hrvatska ŠEF SABORA Podijeli

Jandroković nije želio reći razmatra li Hrvatska uvođenje karantene za necijepljene

Istaknuo je da je sadašnje stanje neodrživo i da država mora poduzeti određene korake

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković danas nije želio reći razmatra li Hrvatska po uzoru na Austriju uvođenje karantene za građane koji se nisu cijepili protiv covida-19, ali je istaknuo je da je sadašnje stanje neodrživo i da država mora poduzeti određene korake.

Zbog velikog broja oboljelih od COVID-19, u Austriji je u ponedjeljak na snagu stupio lockdown za necijepljene, čije će se kršenje kažnjavati s 1450 eura, a vlada razmatra i uvođenje policijskog sata.

Četvrti val pandemije koronavirusa koji teško pogađa Europu bio je jedna od tema sastanka Jandrokovića sa slovačkim kolegom Borisom Kollarom.

Upitan da komentira austrijske mjere, Jandroković je odgovorio “koliko zemalja toliko i pristupa” i ocijenio da epidemiološke mjere u Hrvatskoj nisu prerigorozne kao u Austriji.

“No, ključno je čuvati živote i zdravlje naših sugrađana. Potpuno je jasno da je ovakvo stanje, s ovakvim brojkama hospitaliziranih i ovih koji umiru neodrživo i država mora poduzeti određene korake, ne samo da bi spasili živote i zdravlje nego da bi osigurala i funkcioniranje zdravstvenog sustava”, istaknuo je i ponovno pozvao građane da se cijepe.

Na ponovljeno pitanje razmatraju li hrvatske vlasti uvođenje karantene za necijepljenje po uzoru na Austriju, Jandroković je rekao da “nema potrebe za odgovor na to pitanje s obzirom da sutra na snagu stupaju mjere koje je vlada najavila prošli tjedan”.

Od utorka, 16. studenoga, prilikom dolaska na posao svi javni i državni zaposlenici kao i oni u tijelima na lokalnoj razini, morat će predočiti EU digitalnu potvrdu, a za one koji nisu cijepljeni ili preboljeli covid uvodi se sigurnosna mjera obveznog testiranja na koronavirus, piše Dnevnik.hr

Pročitajte i ovo

PROMET PONEDJELJKOM

Snijeg u Gorskom kotaru, magla smanjuje vidljivost