Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  25C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  25C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Županija Podijeli

Jedino Duga Resa nema povlašteni status

Klub HDZ-a imao je tek primjedbe na nepovećavanje sredstava za poduzetničke zone, te smanjenje novca mjesnim odborima Vidanka i Trešnjevka.HSS-ova Rubinka Mihalić kritizirala je neuređenje nogostupa i ceste u Lopašićevoj, međutim Branko Primužak je hvalio. Zašto gradovi poput Duge Rese imaju duplo veće proračune? Za razliku od ovogodišnjeg proračuna koji raste, prema nacrtu za iduću godinu […]

Klub HDZ-a imao je tek primjedbe na nepovećavanje sredstava za poduzetničke zone, te smanjenje novca mjesnim odborima Vidanka i Trešnjevka.
HSS-ova Rubinka Mihalić kritizirala je neuređenje nogostupa i ceste u Lopašićevoj, međutim Branko Primužak je hvalio.

Zašto gradovi poput Duge Rese imaju duplo veće proračune?

Za razliku od ovogodišnjeg proračuna koji raste, prema nacrtu za iduću godinu proračun će biti manji. Točnije iznosit će 30,5 milijuna kuna. ‘Možda je to malo preoporezno, ali je realno. Od države puno pomoći ne stiže, a posljedice krize svakako će se iduće godine znatnije osjetiti’, rekla je pročelnica financija Mira Fudurić Kurelić.

Kako to da neki gradovi iste veličine i broja stanovnika imaju i do sto posto veći proračun od Duge Rese, zanimalo je nezavisnog vijećnika Ivana Šimića.

Je li gradska vlast nešto propustila učiniti zbog čega Duga Resa više nema ni jedan povlašteni status, pitao je HDZ-ov Boško Milanković.

Primužak je pak podsjetio na usvajanje prošlogodišnjeg proračuna kada je apelirao da svi vijećnici pomognu gradonačelniku pri realizaciji projekata.

Duga Resa će teško opet biti brdsko-planinsko područje

Kako bilo, dugoreška gradska vlast još će jednom pokušati vratiti prije šest godina izgubljeni status brdsko – planinskoga kraja. Hoće li u tome uspjeti teško je predvidjeti jer ni prema jednom propisanom kriteriju Duga Resa nema uvjete ponovno postati brdsko – planinsko područje.

Pročitajte i ovo

PRIJEVOZ ZA GOSPU

Za Gospu Autotransport uvodi posebnu liniju: Korzo-Tržnica-Turanj-Kamensko