Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -1C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija BROJ OBOLJELIH RASTE Podijeli

Još 1 oboljela osoba iz ogulinske gradske uprave. Stožer apelira: Ovaj vikend se suzdržite od odlaska u Ogulin

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo: Apeliramo na svijest ljudi, molimo vas, razmislite, pobrojite svoje kontakte za lakše utvrđivanje izvora zaraze

Ukupno 28 oboljelih od koronavirusa ima trenutno Karlovačka županija. To su dva više slučaja u odnosu na jučer iz Ogulina. Već je poznato da se radi o ogulinskom gradonačelnika, ali i druga oboljela osoba je iz gradske uprave.

-Radi se o bliskim kontaktima već oboljele osobe i epidemiološka obrada je u tijeku. Koliko će i hoće li biti novih mjera samoizolacije ovisi o epidemiološkom izvidu kojeg upravo provodimo, rekla je na pressici županijskog Stožera civilne zaštite ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Jelica Magdić.

Danas će i zgrada gradske uprave u Ogulinu biti dezinficirana.

– To znači da će zgrada biti ispražnjena, da će po pravilima struke biti obavljena dezinfekcija i nadam se da će u ponedjeljak sve biti u redu i gradska uprava Grada Ogulina biti u funkciji, dodala je Magdić.

Gradonačelnik Ogulina je dobro, ne zna gdje se zarazio

Na pitanje zašto se uprava nije dezinficirala odmah nakon što je u srijedu na COVID potvrđen dogradonačelnik Vukelja, Magdić kaže kako su to “pravila struke epidemiologa”. Oni su procijenili da protuepidemiološke mjere treba provesti danas.

Za pet slučaja u Ogulinu još uvijek nije poznat izvor zaraze

– Naši epidemiolozi rade punom parom i koliko god mogu, a mi zapravo ovisimo i o informacijama i točnosti informacija koje nam daju ljudi. Ako netko zataji neki podatak ne znam na koji način da do podatka dođemo. Apeliramo na svijest ljudi, molimo vas, razmislite, pobrojite svoje kontakte. Pokušavamo povezati krugove i utvrditi što je zapravo izvor zaraze jer činjenica je da za pet slučajeva u Ogulinu ne možemo od kud je potekla zaraza, naglasila je Magdić.

Ogulinski stožer zbog cijele situacije promijenio je načelnika. Umjesto dogradonačelnice  Ivane Salopek Šumonje koja je u samoizolaciji, vodit će ga pročelnik ogulinskog HGSS-a Mladen Porubić.

Klinička slika oboljelih je blaža. Dvije osobe su u karlovačkoj bolnici, ostali se liječe kod kuće

Načelnik županijskog stožera Josip Ribar danas pak smiruje stanovnike.

– Situacija u karlovačkoj županiji što se tiče epidemiološke situacije je za sada povoljna, kaže.

Najavio da će i ovaj vikend pojačano kontrolirati noćne klubove. Do sad nisu utvrdili veće nepravilnosti.

– Fokusirat ćemo se na grad Karlovac i Ogulin. Skrećemo pozornost na Ogulin da baš ako nije potreba se ljudi malo suzdrže dok se ne odrade svi kontakti novooboljelih osoba, apelira Ribar.

Ogulin je trenutno vodeći u županiji po broju oboljelih, ima ih 13. U Karlovcu je 12 te Slunju troje oboljelih. No, danas se očekuju i rezultati još oko 40 jučer uzetih uzoraka pa je moguće da će te brojke rasti.

Pročitajte i ovo

RAZVOJ

Maletići dobili prvog investitora u poslovnu zonu, tik uz izlaz Novigrad: Stiže austrijska tvrtka koja izrađuje robote