Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  29C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Županija HITNA SLUŽBA Podijeli

Još dva nova vozila stigla županijskom Zavodu za hitnu medicinu u Dugu Resu

Vozila imaju vrhunsku opremu, prema standardima EU, a takva su i nova zaštitna odjela za zdravstvene djelatnike

Još dva nova vrhunski opremljena vozila vrijedna 1,4 milijuna kuna stigla su Zavodu hitne medicine Karlovačke županije, a svečano su predana u ispostavi u Dugoj Resi u kojoj su otvorene novouređene prostorije i oprema.

– Novo vozilo znači bolju sigurnost na cesti, bolje uvjete za prijevoz hitnih pacijenata i dodatno će unaprijediti rad ove ispostave, rekla je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu dr. Maja Grba Bujević.

Upravo dugoreška ispostava hitne igra značajnu ulogu za vrijeme turističke sezone.

– Duga Resa bez hitne ispostave zaista ne bi mogla. Ona pokriva veliko područje i ima podršku karlovačkih timova tako da su hitni pacijenti na ovom području zaista sigurni.

Na današnjoj svečanosti predstavljene su i nove uniforme. Njima je opremljeno svih 119 djelatnika hitne medicinske službe u Karlovačkoj županiji. One su sada u skladu s EU standardima, a omogućit će sigurnost zdravstvenih djelatnika prilikom intervencija.

“Višak” od dva vozila Zavod je danas darova Domu zdravlja Karlovac te Domu zdravlja Ogulin

– Imaju sloj zaštite od požara da ne bi počelo goriti, imaju zaštićena koljena i druga mjesta koja bi mogla nastradati. Imaju i gornji dio, pulovere u kojima se nalazi sva potrebna oprema za prvo neposredno zbrinjavaje, pojašnjava dr. Grba Bujević.

– Kad idemo na intervenciju najprije moramo štiti sebe i zato je važno imati dobru opremu , dodao je voditelj ispostave Slunj Tomislav Lesar.

Koliko je važno imati brzu i dobro opremljenu hitnu medicinsku službu najbolje se vidi ljeti za vrijeme turističke sezone. Ova je započela burno, kaže dr. Grba Bujević  Ultra festivalom u Splitu i velikim brojem prometnih nesreća.

– Jedan dan smo imali u tijeku dva sata devet hitnih medicinskih letova na našim otocima. Naši su djelatnici u medicinskoj prijavno – dojavnoj jedinici bili kao kontrola leta. Zaista je bilo zahtjevno, sve su bile hitnosti prvog stupnja. Hitna stiže sigurno dovoljno brzo, mi smo se pobrinuli da je još 20 dodatnih timova na punktovima gdje bismo onda bili na iznad 20 minuta dostupnosti prvog zbrinjavanja, poručila je.

Pročitajte i ovo

IZBORI 2020.

Boljar na listi Restart koalicije: Bitni su ljudi, a srce mi puca zbog naših rijeka